Barion Pixel Így reagált Taylor Swift arra, hogy a Time magazin szerint ő lett az év embere 2023-ban – Coloré

Így reagált Taylor Swift arra, hogy a Time magazin szerint ő lett az év embere 2023-ban

2023. 12. 07.

Mostanra kétség sem fér hozzá, hogy 2023 Taylor Swift éve. Miután a Forbes magazin a világ legbefolyásosabb nőjévé, a People magazin pedig a legérdekesebb emberévé választotta, a Time magazin is beállt a sorba: II. János Pál pápa, Nixon, Gorbacsov, Greta Thunberg és Volodomir Zeleszkij után idén az énekesnőt választották az év emberének, Swift reakciója pedig mindent elárul arról, miért jutott 2023-ban karrierje csúcsára.

„Soha nem voltam még büszkébb és boldogabb, mint ebben a pillanatban” – örvendezett Taylor Swift énekesnő, amikor megtudta, hogy a Time magazin őt választotta az év emberének 2023-ban. Swift olyanokat utasított maga mögé a végső hajrában, mint BarbieDonald Trump korábbi elnök ügyészei vagy a nemrég megkoronázott III. Károly brit király. „Végső soron magyarázhatjuk a bizonyítványunkat, ahogy akarjuk, vagy akár túl is komplikálhatjuk a dolgokat, de aztán mindig egyetlen kérdés marad: nem szórakozol?” – tette még hozzá az énekesnő. 

Taylor Swift: a nő, aki mindent (is) visz

Tény, hogy idén senki nem vert akkora hullámokat a popszakmában, valamint popkulturális fronton, mint Taylor Swift. A 33 éves énekesnő mostanra 12 Grammy-díj büszke tulajdonosa, így ezeket az elismeréseket, valamint az Eras Tour óriási népszerűségét látva vitathatatlanul a karrierje csúcsán van. 

Érdekes módon Swiftnek nemcsak popkulturális fronton tulajdonítanak nagy jelentőséget: miután az énekesnő összesen 24 várost érintett a turnéja során, a közgazdászok úgy látják, neki köszönhetően újjáéledtek azok a helyi vállalkozások, valamint a turizmus, amelyek megsínylették a világjárványt, s az azzal járó gazdasági terheket. Az Eras Tourról készült koncertfilmje is óriási sikert aratott a rajongók körében: az alkotás minden idők legtöbb bevételt hozó koncertfilmje lett az Egyesült Államokban és Kanadában, a premiert követő néhány napon belül. 

Taylor Swift, Eras Tour, Time, Az év embere
Kép forrása: Buda Mendes/Getty Images

Swift gazdasági hatása, valamint üzleti érzéke nemcsak a turné kapcsán érzékelhető: az énekesnő ugyanis idén újra kiadta a Speak Now (Taylor’s Version) és az 1989 (Taylor’s Version) című számokat számos egyéb, korábban kiadatlan slágerekkel együtt, amelyek közül több virálissá vált az amerikai netezők körében. Munkássága természetesen nemcsak like-okban mérhető: nettó vagyona 2023-ban meghaladta az egymilliárd dollárt. (Dalszerzői képessége és üzleti érzéke miatt egyébként több főiskola – így például a Stanford-, a Kaliforniai-, a Berkeley-, és a Harvard Egyetem – róla szóló főiskolai kurzusok elindítását kezdeményezte.)

Az énekesnő idén hónapról hónapra döntögette a rekordokat: a novemberben kiadott Anti-Hero című dalával Grammy-rekordot döntött, mivel ő lett az első előadó, aki összesen hét jelölést kapott az „év dala” kategóriában. Swift emellett behúzta „a legjobb zenei videó” Grammy-díját is az All Too Well: The Short Film című videóért, emellett az MTV Video Music Awards-on is abszolút győztesnek bizonyult, miután kilenc kategóriában nyert díjat munkásságáért. 

Swift lett a Spotify legtöbbet streamelt előadója is: 2023-ban végre letaszította a trónról a három éve „veretlen” Bad Bunny előadót. (A Spotify Wrapped szerint dalait az év eleje óta több mint 26,1 milliárd alkalommal stramelték összesen, globálisan.)

Borítókép forrása: Buda Mendes/Getty Images
Forrás: NBCnews.com