Káprázatos ruhában írt történelmet Taylor Swift a 2023-as MTV Video Music Awardson

2023. 09. 14.

Tegnap éjjel szintet lépett Taylor Swift karrierje, hiszen Beyoncé mellett ő lett a második azoknak a nőknek a sorában, akik a világon a legtöbb MTV Video Music Awards díjjal rendelkeznek. Swift nemcsak szakmailag, hanem stílusban is kitett magáért: egyszerű, de nagyszerű outfitje megadta neki azt a komolyságot, amelyre egy ilyen történelmi pillanatban mindannyiunknak szüksége lehet.

Kétség sem fér hozzá, hogy 2023 Taylor Swift éve: az énekesnő Eras Tour-ra keresztelt, világkörüli turnéja óriási hullámokat vetett a közösségi médiában, s azokban az országokban, ahova ellátogatott, a tegnap éjjel megrendezett MTV Video Music Awardson pedig összesen nyolc díjat zsebelt be tizenegy jelöléséből, ezzel a valaha volt legtöbbet díjazott előadóvá vált, karöltve pályatársával, Beyoncéval együtt. 

Swiftet azonban korántsem csak a hangjáért, hanem csalhatatlan stílusáért is imádják a tengerentúlon: a tegnap éjjeli díjátadón ugyanis ismét bebizonyította, hogy az egyszerűség gyakran alulértékelt, így igazi tehetségre van szükség ahhoz, hogy valaki kiaknázza az erejét. Neki persze ez is sikerült!

Taylor Swift, a beauty ikon

A tegnap esti MTV Video Music Awards kérdés nélkül Taylor Swift estéje volt, nemcsak a történelmi pillanat, hanem az általa viselt outfit miatt is, az énekesnő ugyanis egy fekete Versace ruhában, több réteg arany és gyémánt ékszerrel felturbózva lépett a vörös szőnyegre. Az aszimmetrikus tervezésű, „kis fekete ruha” V-nyakkivágással, domború részletekkel és aranyszínű gombokkal egészült ki a mellkason, de a magas sliccelésnek köszönhetően látni engedte Taylor gyönyörű, hosszú lábait is. 

Az énekesnő egy egyszerű, fekete, pántos szandállal tökéletesítette outfitjét, de az ékszerek tekintetében kevésbé maradt visszafogott: különböző méretű arany- és gyémántláncokat rétegzett egymásra, ezen kívül csillogó gyémántfürt-fülbevalót, és számos karkötőt és gyűrűt is viselt. 

2023 Mtv Video Music Awards, Taylor Swift
Taylor Swift ismét tarolt az MTV Video Music AwardsonKép forrása: Taylor Hill/Getty Images

Ami a sminkjét illeti, ezúttal elmaradt az ajkairól a már megszokott, vörös rúzs, s a Vogue szakértői ki is derítették, mivel helyettesítették azt. Swift a közelmúltban Pat McGrath sztársminkessel dolgozik együtt, aki elárulta, hogy az énekesnő ajkain ezúttal egy természetes árnyalatot használtak egy csipetnyi csillogással, amelyet egy ajakbalzsam biztosított számára. Szemhéjáról azonban nem maradhatott el a signature cicaszem, amely csak az alsó vízvonalban kapott némi satírozást, a felső része viszont olyan éles volt, akárcsak Sophia Lorennek a hatvanas években. Az énekesnő haját ezúttal természetes hullámokban hagyták, s nagy részét feltűzték.  

Tegnap este egyébként nem Swift volt az egyetlen, aki a fekete mellett tette le a voksát: Megan Thee Stallion Brandon Blackwood fűzőre emlékeztető, átlátszó, pánt nélküli fekete ruháját viselte, Demi Lovato pedig egy műbőr, szokatlan vállrészű Buelangma outfitben lépett a vörös szőnyegre. Lovato egyébként nemcsak a ruhája miatt került reflektorfénybe tegnap éjszaka, hiszen Shakira után ő lépett színpadra, s a szeptember 15-én debütáló Revamped című albumát promózta. (Az albumon egyébként a régi számai hallgatók áthangszerelve rock formátumra.)

Az est egyik legmeghatóbb pillanatát azonban kétségkívül Taylor Swiftnek és az NSYNC-nek köszönhetjük: az énekesnő a Legjobb pop videó szekcióban nyert szobrocskáját a kilencvenes évek egyik legmeghatározóbb fiúbandájától vehette át, amelynek oszlopos tagja, Lance Bass egy barátságkarkötővel ajándékozta meg az énekesnőt. 

„Nem igazán tudok elvonatkoztatni attól, hogy ti adjátok át nekem a díjat. Ti vagytok a pop megtestesítői, az, hogy tőletek vehetem át ezt az elismerést, felfoghatatlan számomra. Gyermekként megvoltak nekem a rólatok mintázott babák!” – foglalta össze az énekesnő a benne kavargó érzelmeket. 

Források: Vogue.comHarpersBazaar.com
Kép forrása: Axelle/Bauer-Griffin/Getty Images