Barion Pixel Szerelem, dráma és intrika – Ezeket a sorozatokat köszönhetjük még a Bridgerton család szülőanyjának, Shonda Rhimesnak – Oldal 2 – Coloré

Szerelem, dráma és intrika – Ezeket a sorozatokat köszönhetjük még a Bridgerton család szülőanyjának, Shonda Rhimesnak

2023. 06. 01.

Végignézted a Bridgerton család eddigi két évadát, majd a Sarolta királynőt is, és azon filózol, mi legyen a következő? Válogass Shonda Rhimes producer munkásságából, aki 2005 óta nem egy sorozattal ajándékozta meg a romantikára és drámára éhes nézőket.

Az örökösnő álarca mögött

csaló inventing anna
Forrás: Northfoto

Tavaly tavasszal a New York-i elitet átverő kamu örökösnő tartotta lázban a Netflix közönségét, az Inventing Anna egy igaz történeten alapuló széria volt, melyet csakugyan Shonda Rhimes fejlesztett. A sorozat az orosz-német szélhámos, Anna Sorokin (Julia Garner) csalásairól és az azokat felgöngyölítő újságírónőről szólt, aki Anna Delvey néven számtalan milliomost, bankot, hotelt károsított meg 2013 és 2017 között. Erre mondják, hogy az élet a legjobb forgatókönyvíró – bocs, Shonda – hiszen ilyen sztorit csak nagyon sok fejtörés után tudnánk kitalálni.

Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot?

sorozat egyetem
Forrás: Northfoto

Nem igazán tudnánk olyan szerepet mondani, amelyben Viola Davis ne brillírozna, így volt ez a 2014-ben indult, beszédes című thrillersorozatban is. A Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot? eredetileg Annalise Keating védőügyvéd és jogászprofesszor tanórájának neve, de csakhamar a saját életében is választ kell adnia erre a kérdésre, ugyanis néhány diákjával együtt gyilkossági ügybe keveredik. A keretes szerkezetű szériában minden epizód végén egyre többet tudunk meg az évadvégi haláleset körülményeiről, hogy aztán egyszer csak összeérjenek a szálak. Mindeközben a joghallgatók életét is figyelemmel követhetjük, és a sorozat tesz róla, hogy mi aztán soha az életben ne akarjunk jogot hallgatni. A lebilincselő produkció hat évadot ért meg, jelenleg a Netflixen nézhető.

Botrány

shonda rhimes botrány
Forrás: Adam Taylor / Getty Images

Ő az a nő, aki megelőzheti, hogy kipattanjon egy botrány, ami egész Amerikát megrengetné. Olivia Pope (Kerry Washington), a Fehér Ház egykori sajtófőnöke saját válságkezelő céget indít, így bárki felbérelheti jogászokból csapatát ügyes bajos gondjai megoldására, de ahogy az lenni szokott, a legnagyobb gondok a saját életében adódnak. A 2012-ben elstartolt politikai thrillerhez nagy segítséget nyújtott Judy Smith, aki George H.W. Bush sajtótitkára volt, így nem kevés tapasztalata volt abban, hogyan kell megoldani kríziseket. Washingtont Emmy- és Golden Globe-díjra jelölték alakításáért, a szériát pedig 2013-ban az év legjobb televíziós műsorának választotta az Amerikai Filmintézet. Az öt évadot megélt Botrány kimagaslóan népszerű volt az amerikai tévénézők körében, csütörtökönként milliók kapcsoltak az ABC-re, hogy figyelemmel kövessék Pope és csapata munkáját, miközben persze – mivel Shonda Rhimes volt a producer – nem volt hiány romantikából, drámából, és tökéletesen megírt karakterekből sem. Jelenleg a Hulu kínálatában nézhető.