Barion Pixel Szerelembombázás vagy valódi csapda? így manipulálnak a nárcisztikusok – Coloré

Szerelembombázás vagy valódi csapda? így manipulálnak a nárcisztikusok

2024. 04. 25.

A szerelembombázással hamar az ujja köré tekerhet egy nárcisztikus.

Alig néhányszor találkoztatok, de már jönnek a romantikusabbnál romantikusabb szerelmes üzenetek és már a közös jövőről is szó esett? Ha ismerős a helyzet, érdemes vigyáznod, mert könnyen egy nárcisztikus csapdájába eshetsz. Mélyen legbelül talán motoszkál benned a kérdés, vajon nem túl gyors-e mindez, de mivel jó érzéssel tölt el, belemész a dologba. Ez pedig könnyen az egyik legnagyobb hiba lehet, amit csak elkövethetsz. Ez ugyanis a nárcisztikusok hízelgő, bevezető stratégiája is lehet, amivel olyanokat hálóznak be, akiknek kicsi az önbecsülésük.

Szerelembombázás: a nárci taktika

A szerelembombázás kifejezése a nárcisztikusokkal kapcsolatos kutatásokból ered, a tudósok ugyanis megállapították, hogy nagyon sok a hasonló minta a viselkedésükben. A szerelembombázás is egy ilyen taktika, hogy aztán megkaphassák, amit igazán akarnak: a feltétel nélküli és hosszútávú folyamatos figyelmet, csodálatot és elismerést. Szerelemről sajnos szó sincs. Valójában a belső kisebbségi komplexusaikat igyekeznek a magabiztos fellépésükkel palástolni, ami a környezetük szemében karizmatikussá és vonzóvá teszi őket. Egy nárci, legyen akár nő, akár férfi, a dicsőítésre vágyik. Azt akarja érezni, hogy ő a világon a legfontosabb ember. És éppen ezért van szükségük a párkapcsolatra is anélkül, hogy különösebben gondoskodók vagy érzelmesek lennének. Egy kapcsolat ugyanis állandó jelleggel biztosítja számukra, hogy megkapják azt a figyelmet, amire vágynak. Ezért pedig mindent meg is tesznek: itt jön képbe a szerelembombázás is.

couple 560783 640
Forrás: pixabay.com

Így robban a szerelembomba

Ha először találkozol egy nárcisztikussal, valószínűleg mély benyomást fog rád gyakorolni. Az ilyen emberek általában lehengerlőek, és mindenkit a hatásuk alá vonnak. Mivel hiúk, külsőleg is vonzóak. Az esélyeid tehát elég rosszak, hogy ellen tudj állni nekik akár már az első randin, hiszen nagyon barátságosnak és nyitottnak tűnnek. Talán az feltűnhet, hogy már az első néhány találkozó után kezdené komolyra fordítani a dolgokat. Ez akár olyasmi is lehet, hogy már a második héten komoly vallomást tesz arról, hogy még soha hozzád hasonlóval nem találkozott, vagy akár szerelmet is vall. Aztán jön a szerelembombázás:

  • Folyamatosan ajándékokkal, bókokkal, figyelmességekkel kedveskedik
  • Minden tekintetben meg akar hódítani
  • Rengeteg üzenettel és telefonhívással bombáz
  • Sokszor terelődik a szó a családra, esküvőre, összeköltözésre, gyerekvállalásra
  • Ebben a szakaszban istennőnek érezheted magad, akinek lesik minden kívánságát
  • Úgy érzed, megtaláltad az igazit, aki végre megbecsül
  • Néha eszedbe jut, hogy egy kicsit túl gyors ez az egész
  • Néha kicsit úgy érzed, nincs is más rajta kívül, csak vele vagy

Szerelembombázás vagy igazi szerelem?

Folytatás a következő oldalon!