Barion Pixel Szerelem, dráma és intrika – Ezeket a sorozatokat köszönhetjük még a Bridgerton család szülőanyjának, Shonda Rhimesnak – Coloré

Szerelem, dráma és intrika – Ezeket a sorozatokat köszönhetjük még a Bridgerton család szülőanyjának, Shonda Rhimesnak

2023. 06. 01.

Végignézted a Bridgerton család eddigi két évadát, majd a Sarolta királynőt is, és azon filózol, mi legyen a következő? Válogass Shonda Rhimes producer munkásságából, aki 2005 óta nem egy sorozattal ajándékozta meg a romantikára és drámára éhes nézőket.

Shonda Rhimes neve sokaknak csak a közelmúltban lett ismerős a hihetetlen népszerűségnek örvendő kosztümös drámasorozat, a Bridgerton családnak és a Sarolta királynénak köszönhetően, mivel minden epizód előtt ott virított az általa alapított Shondaland neve.

Shonda Rhimes Celebrates "queen Charlotte: A Bridgerton Story"
Forrás: Dominik Bindl / Getty Images

„Shondalandben soha nem vagy egyedül. Itt lakik az összes badass, akik mind kiállnak magukért.” – olvasható produkciós cége honlapján. Az amerikai producer, forgatókönyvíró már közel harminc éve dolgozik a szakmában, és csupa olyan széria szülőanyja, amelyek erős, karakán nőket állítanak középpontba, akiknek persze vannak hibáik, ballépéseik és csalódásaik is. Persze nem mindegyik sorozata sikerült jól, A nagy fogás, a Dzsungeldokik vagy a For The People című produkciók csak egy vagy két évadot értek meg. A most következőknek viszont népes rajongótáboruk van.

A Grace klinika

A Grace klinika, Ellen Pompeo
Forrás: Northfoto

Rhimes első nagy dobása, amellyel nevet szerzett magának, az a magyar fordításban A Grace klinikaként futó Grey’s Anatomy volt, mely 2005 márciusában debütált a tengerentúlon az ABC csatornán, mintegy a Vészhelyzet farvizén evezve. Egészen 2015-ig Rhimes volt a sorozat showrunnerje, vezető írója és executive producere. A kitalált Seattle Grace Kórház sebészrezidenseinek mindennapjairól, magánéletéről, szívfájdalmairól szóló széria azóta is fut, mára a legrégebb óta képernyőn lévő kórházsorozattá vált, noha tavaly télen kiderült, hogy a legutolsó eredeti szereplő, Ellen Pompeo is kilép a produkcióból. Tizenegy évadon keresztül figyelhettük, hogy Meredith Grey (Pompeo) és Derek Shepherd (Patrick Dempsey) vajon végül egymáséi lesznek-e vagy sem, de aki néha megunta a se veled, se nélküled kapcsolatot, volt mit figyelnie a mellékszereplőknek hála.

Doktor Addison

2007 és 2012 között futott az ABC-n A Grace klinika első spin-off sorozata, mely Kate Walsh karakterét, Addison Montgomery-t kísérte figyelemmel, miután az otthagyta a seattle-i kórházat és Los Angelesben csatlakozott egy magánrendelőhöz. Ugyan a széria nem ért el akkora sikert, mint az anyasorozat, a mesterséges megtermékenyítéssel foglalkozó orvosok sztorija így is megért hat évadot, aki kíváncsi rá, a Disney Pluson leshet bele.

19-es körzet

A Grace klinika másik hivatalos spin-offja, A 19-es körzet még ma is fut, és a kórháztól három háztömbnyire található 19-es számú tűzoltóságon játszódik, így vannak bizonyos epizódjai és eseményei, melyek összefüggnek az anyasorozat történéseivel. Nem kevésbé izgalmas és fordulatos, mint az eredeti, és ugyan a vezető producer Stacy McKee, Rhimes is kiveszi a részét a munkálatokból.