Az első szerelem a világ legnehezebb dolga – Heartstopper a Netflixen

2023. 06. 02.

Összetöri a szívünket, majd megragasztja, hogy aztán újra összezúzza, mégsem tudjuk abbahagyni a Netflix képregényből adaptált sikersorozatát, a Heartstoppert. Tinédzsereknek és felnőtteknek is szívből ajánljuk.

Üdv a Heartstopper (Fülig beléd zúgtam) világában, ahol a középiskolai szerelmek izgalma új értelmet nyer. Ez a lenyűgöző széria Alice Oseman népszerű képregényén alapul, és tele van pörgős cselekményszálakkal és színes karakterekkel. Így aki esetleg egy politikus posztjából hallott volna erről a műről először, ne törődjön vele, döntse el maga, hogy elnyeri-e a tetszését, vagy sem.

A sztori szerint Charlie (Joe Locke), a csendes művészlelkű fiú már régóta tudja, hogy homoszexuális, van is egy pasija, aki nem igazán vállalja fel őt, mert “mit szólnak majd a többiek”. Főhősünk hogy, hogy nem, beleszeret Nickbe, az évfolyam népszerű és sportos srácába – akit nagy örömömre nem egy túlkoros és tipikusan sármos huszonéves játszik, hanem a Rocketmanből ismert Kit Connor. Ahogy a telnek a hetek, Charlie és Nick összebarátkoznak, majd rájönnek, hogy azért több van köztük ennél. De vajon hogyan sikerül megbirkózniuk a középiskolás diákévek kihívásaival és az első szerelmek káoszával, ha ezt a szerelmet az iskola (és a társadalom) nagy része elutasítja? Sőt, még maga Nick is, akiben eddig fel sem merült, hogy a saját neméhez vonzódna.

A sorozat fő erőssége a karizmatikus szereplőkben rejlik. Charlie és Nick mellett megismerkedünk olyan karakterekkel is, mint Tao (William Gao), a szelídlelkű barát, vagy Elle (Yasmin Finney), a vicces és őszinte lány. A színészi alakítások páratlanok, és hitelesen adják át az írónő által megalkotott karakterek egyedi személyiségét. A Heartstopper egy remek választás azoknak, akik szeretik az élénk és fordulatos történeteket. A sorozat ügyesen vegyíti a romantikát, a humort és a kalandot, miközben bemutatja a középiskolás fiatalok érzéseit és életét. Bár imádtam az Eufóriát, ez a széria kicsit hétköznapibb és valóságosabb – de lehet, hogy azért, mert brit.

Ha végignéztétek az első évadot, jó hír, hogy a másodikra sem kell sokat várni, mert a Heartstopper újabb etapja idén nyáron, augusztus harmadikán érkezik majd a streaming szolgáltató kínálatába.

Borítókép forrása: Netflix