Barion Pixel Mindent az egyenes hajért: Ezt kell tudnod a keratinos hajkezelésekről – Coloré

Mindent az egyenes hajért: Ezt kell tudnod a keratinos hajkezelésekről

2024. 04. 21.

A keratinos hajkezelés egyenes, selymes hajat ígér azoknak, akik belevágnak. Azonban van ennek az eljárásnak hátránya is, mutatjuk.

A keratin – az a fehérje, amely segít megerősíteni a hajat, megelőzve a töredezést, a hőkárosodást és a göndörödést – létfontosságú az erős és egészséges haj megőrzéséhez. De a keratinos hajegyenesítés, a selymesen sima hajat ígérő szalonkezelések régóta komoly egészségügyi problémákkal járhatnak. 

Mi az a keratinos kezelés?

A keratin egy fehérje, amely hajunkban, bőrünkben és körmünkben is megtalálható. Gyakran a hajformázó termékekben is használják, hogy erősítse a hajat – de a keratinkezelés kifejezés valójában téves elnevezés.

A keratinos kezelések félig tartós hajkiegyenesítő kezelések, amelyek kisimítják és fényessé teszik a göndör hajat. Azonban nem keratin használatával történnek. A haj egyenesebbé tétele érdekében formaldehid-származékot vagy (a sokkal biztonságosabb) glioxilsavat tartalmazó oldatot használják a hajon, hogy megszakítsák a kötéseket, és egyenesebb helyzetben újra lezárják. Az oldatot ezután megszárítják, majd hajvasalóval lezárják, az eredmény háromtól hat hónapig tarthat. A kezelések a legtöbb hajtípuson jól működnek. Azoknak ajánlják, akik szeretnék csökkenteni a göndörödést, fokozni a fényességét, vagy rövidíteni akarják a hajszárítással és az állandó hajvasalással töltött időt.

keratin
Kép forrása: Unsplash

Segíthet a keratin kezelés a hajnövekedésben?

Folytatás a következő oldalon!