Az intim együttlét utáni hólyaghurut sok nő életét beárnyékolja: így előzheted meg

Az együttlét utáni hólyaghurut sokak számára érhetetlen, mert a közvélekedés szerint akkor fázunk fel, ha sokáig ültünk hideg felületen. A „felfázás” elnevezés ugyanis félrevezető, hiszen a hólyagfertőzést számos egyéb tényező előidézheti, illetve növelheti a kialakulásának kockázatát – így például a nemi aktus is. Cikkünkben elmagyarázzuk az összefüggést és bemutatjuk a leghatékonyabb megelőzési módszereket.

Ezt a három dolgot lehet, hogy rosszul tudtad a felfázásról!

A köznyelvben felfázásnak nevezett húgyúti fertőzés, a hólyaghurut, gyakori betegség. A népesség nagy része találkozott már vele élete során legalább egyszer, ezért is meglepő, mennyi tévhit övezi még mindig ezt a kórképet. Az alábbiakban három hibás vélekedést cáfolunk meg.

Nyilvános WC használata okosan

A nyilvános vécé nem a kedvenc tartózkodási helyünk: általában próbáljuk elkerülni a használatát, ám olykor elkerülhetetlen, hogy be kelljen térnünk a közös illemhelyre. Nem árt tehát tudni, mit tehetünk azért, hogy elkerüljük a fertőzéseket. Jó hír, hogy bizonyos szabályokat betartva biztonsággal használjuk ezeket a helyiségeket is.

Hogyan előzhetjük meg és védhetjük ki a felfázást?

Akit egyszer elkap a hólyaghurut, az sajnos nagy eséllyel tapasztalhatja meg máskor is ezt a húgyúti fertőzést élete során.

Csíp, fáj, elcseppen – Mindent a hólyaghurutról

A hólyaghurut előfordul ugyan a férfiak körében is, de leggyakrabban a nőket érintő probléma. A háttérben nem diszkriminatív baktériumokat, sokkal inkább az anatómiai sajátosságokat érdemes keresni.