Barion Pixel Így viseld a neonsárgát idén nyáron: 8 látványos outfit a legforróbb napokra – Coloré

Így viseld a neonsárgát idén nyáron: 8 látványos outfit a legforróbb napokra

2022. 07. 13.

Évről évre érzékelhető, ahogy bizonyos színek lekúsznak a filmvászonról vagy épp a vörös szőnyegről, s a ruhatárunkban kötnek ki. Így van ez 2022 nyarán a neonsárgával is, amely úgy hat az egyszerű, hétköznapi összeállításainkra, akár a tenger felől érkező hűvös szellő a kibírhatatlan kánikulában: felfrissíti azt.

A neonsárga hajnala

Az Orange is The New Black (Narancs az új fekete) című nagy sikerű amerikai sorozat mintájára mondhatnánk, hogy idén nyáron a „neonsárga az új fekete”, ugyanis a kirívó szín nem csak a kifutók és a vörös szőnyeg világát hódította meg az utóbbi időben, hanem szép lassan bekúszott a ruhatárunkba is. Összeállításunkban olyan outfiteket veszünk számba a vörös szőnyeg és a hétköznapok világából, amelyek egyaránt inspirálóan hathatnak nyári öltözködésünkre. 

Gwen Stefani neon összeállítása az idei MET-gálán

Az idei MET-gála érdekes témamegjelöléssel élt, mivel a gilded glamourra keresztelt dress code-ot még az amerikai divatlapok is több ízben magyarázták olvasóiknak. A tengerentúlon így nevezik azt az 1870-től 1890-ig tartó időszakot, amely az iparosodás következtében hirtelen beköszöntő jóléttel járt. Öltözködésügyileg ez annyit jelent, hogy az érát a túlzások uralták, s a többi sztárral egyetemben ezt a túlzást jelenítette meg Gwen Stefani a Vera Wang által tervezett, kétrészes, neonsárga-limezöld ruhája által. 

MET-gála, Gwen Stefani, neonsárga
Gwen Stefani az idei MET-gálánKép forrása: Northfoto

„A gála előtt kaptam egy telefonhívást, amelyben közölték, hogy Vera azt szeretné, ha én viselném a kreációját. Borzasztó megtisztelő volt, hogy engem választott” – nyilatkozta a Vogue-nak az énekesnő. A két ikon közös munkája egyébként nem a MET-gála kapcsán kezdődött, hiszen Wang tervezte az énekesnő menyasszonyi ruháját nem sokkal ezelőtt. A neonsárga outfittel kapcsolatban egyébként érdekes információ lehet, hogy Gwen Stefani végül saját maga készítette el sminkjét a MET-gálára, mivel sminkese az utolsó pillanatban lemondta a közös munkát. A fotók tanulsága szerint az énekesnő érti a dolgát: saját sminkmárkáját felhasználva egy komplementer színű, kék tusvonallal tette fel kinézetére a pontot. 

MET-gála, Gwen Stefani, neonsárga
Az énekesnő maga készítette el sminkjét, amelynek egy kék tusvonal állt a fókuszábanKép forrása: Northfoto

Business casual egy kis sárga felütéssel

Persze nem feltétlenül kell Vera Wang segítsége ahhoz, hogy a hétköznapok során is vibrálóan ragyogjunk: a neonsárga önmagában elég intenzív ahhoz, hogy a legegyszerűbb business casual összeállítást is feldobja. Nyár révén nyugodtan kombináljuk a színt a fehér vagy a taupe (például barna) különböző árnyalataival, így olyan végeredményre tehetünk szert, mintha citromfüvet dobnánk a gin tonic-ba: plusz fűszert adunk általa az outfitünknek. 

Talpig neonban

A bevállalósak persze nem csak egy-egy ruhadarab erejéig szívják magukba a szín energiáját: idén nyáron érdemes teljes neonsárga összeállításban is gondolkodnunk! Az ilyesfajta ütős outfitek esetén viszont érdemes vigyázni: egyszerű színű és mintázatú kiegészítőkkel kombináljuk a vibráló szettet, hogy teljes legyen az összhang, így például nem lőhetünk mellé az (előbb már említett) barna árnyalataival. Az igazán merészek viszont egy fokkal tovább gondolhatják a szettet: nem ördögtől való ötlet a neonsárgát kígyóbőrmintás kiegészítőkkel, például cipővel, táskával kombinálni. 

Neonban a parton

Nyár révén nem mehetünk el szó nélkül a neonsárga színű fürdőruhák mellett, amelyek idén szép számmal megtalálhatók a népszerű fürdőruhamárkák polcain. Fontos adalék, hogy a vibráló szín akkor áll igazán jól a viselőjének, amikor azt már több ízben is megcsókolta a nap, vagyis már lebarnult a bőre, ekkor érvényesül ugyanis igazán a neonsárga szikrázó jellege. 

Kirándulj neonban!

Az sem elítélendő ötlet, ha a neonsárgát nem feltétlenül fürdőruha formájában csempésszük be a ruhatárunkba, hanem egy szimpla póló vagy trikó által, amely így feldobja a legegyszerűbb kirándulós szettünket is. Így tett az alábbi képen látható modell is: a neonsárgát feketével kombinálva egyedi színharmóniában pompázott a mexikói strandon. 

Vad kombinációk

Ugyan a cikk folyamán már többször „elhangzott”, hogy a vibráló neonsárgát inkább taupe színekkel érdemes kombinálni, az igazi nyári életérzést mégis a különböző neonszínek párosítása adja. Így például ne riadjunk vissza a limezöld-neonsárga kombinációtól, de ha igazán látványosak szeretnénk lenni egy péntek esti összejövetel alkalmával, érdemes a neonsárgát a lila különböző árnyalataival együtt viselni, így garantáltan mi leszünk az éjszaka legszínesebb egyéniségei.

Ne az irigységtől legyél sárga az esküvőn

Nyári esküvők örök kérdése, hogy milyen színű ruhában illik megjelenni vendégként egy esküvőn. (Fehéret nem illik felvenni, mivel az a menyasszony reszortja a nagy napon, míg feketében sem előnyös megjelenni, mivel a magyar kultúrában az a gyász színe.) Szerencsére nem kell több színről lemondanunk, nyár révén pedig nyugodtan elrugaszkodhat a fantáziánk: viseljük bátran a neonsárga különböző árnyalatait az esküvőn, így kiemelkedve a tömegből. 

Ti urak, ti urak

Szerencsére az uraknak sem kell lemondaniuk a neonsárga színről, hiszen legyen szó akár fesztiválról, akár egy laza szombat esti iszogatásról, egy vibráló színű póló (ne adj’ Isten ing) a legegyszerűbb összeállítást is látványossá teszi. 

Borítókép forrása: Shutterstock/PuzzlePix