Barion Pixel Halloweeni buliba készülsz, de nincs jelmezötleted? Meríts ihletet a 2022-es popkultúrából! – Coloré

Halloweeni buliba készülsz, de nincs jelmezötleted? Meríts ihletet a 2022-es popkultúrából!

2022. 10. 20.

Évről évre egyre többen szerveznek itthon is jelmezes összejövetelt október végén halloween alkalmából, ahol – a farsangi időszakot leszámítva – ismét lehetőségünk van beöltözni valamilyen jópofa vagy épp félelmetes karakternek. Sokaknak viszont fejtörést okoz, hogy mégis miként/kiként jelenjenek meg a buliban. Segítünk! Ezúttal főként az idei év sorozataiból és filmjeiből inspirálódtunk.

Bár sokan még mindig húzzák miatta a szájukat, hosszú évek óta Magyarországon is divatja van a halloweeni partiknak, főleg a fiatalabb generáció körében. A jelmezesek között sokan a félelmetes vonalat választják, mások pedig sztároknak vagy filmkaraktereknek öltöznek be szívesebben – mi is az utóbbi vonalon indulunk el, lássuk, 2022-ben melyek voltak a legnépszerűbb produkciók és szereplők!

Divatőrülteknek 

Azok, akik még egy halloweeni buli alkalmából sem akarnak lemondani a stílusról és az egyediségről, számos sorozatból válogathattak idén is. A divatról elsőként az Emily Párizsban ugrik be, hiszen az Amerikából Párizsba költöző főszereplő stílusát a mindennapokban is rengetegen utánozzák, még akkor is, ha az nem egyenlő az autentikus francia sikkel. Ettől függetlenül tőle és a sorozat más szereplőitől is meríthetünk ötletet, ruhadarabjaikat pedig akár egy second-hand üzletben is megtaláljuk. 

jelmez emily párizsban
Forrás: Northfoto

Emilyhez hasonlóan mindig csinos és feltűnő jelenség a Gyilkos a házban (Only Murders In the Building) vígjátéksorozat Mabelje, akit Selena Gomez alakít. Neki is jó néhány emlékezetes szettje, bőven van miből válogatni. Aki csillogásra vágyik, annak egyértelműen az Eufóriát ajánljuk, hiszen Maddie, Cassie, Kat vagy épp Jules outfitjei ugyan nem egy középiskolába valók, de egy buliban megállják a helyüket. Strasszok és extravagáns szettek mindenütt!

Rockereknek, gótoknak és mindenkinek, aki szereti a sötét színeket

Az Addams family legalább harminc éve ott van a halloweeni jelmezek élvonalában, egyszer jómagam is voltam Wednesday Addams, akit egy galléros sötét színű ruhával, sötétre sminkelt szemekkel és két copfba volt hajjal gyerekjáték leutánozni. Mivel Jenna Ortega alakításában idén is kapunk Wednesday-sztorit a Netflix jóvoltából, miért ne öltözhetne be valaki a sötét lelkű kislánynak?

'the Addams Family' Movie Stills
Forrás: Northfoto

Ugyanígy a Netflix hozta el nekünk nyáron Neil Gaiman regényének feldolgozását, a The Sandmant, melynek főszereplőjét (Álom – Dream) a vékonyabb srácok simán eljátszhatják. Fekete, rövid haj kell hozzá, egy sötét köpeny, a kreatívabbak pedig elkészíthetik az Álmok fejedelmének három szimbólumát is (a sisak, a rubin és a homokkal teli tarsoly), hogy egyértelmű legyen, kiről is van szó. Maradjunk ugyanennél a streaming felületnél, és kanyarodjunk vissza a nyolcvanas évekig – a Stranger Things Eddie Munsonjához hasonló srácot tuti, hogy mi is ismertünk/ismerünk ma is! Bon Jovi-szerű haj, farmerkabát, feliratos póló, gyűrűk, szakadt nadrág és kész is!

Eddie
Forrás: Youtube

Ha valós személynek öltöznél

Idén tucatszámra kaptuk a csalókról készült dokumentumfilmeket, de volt pár kiemelkedő életrajzi film is, amiből ihletet meríthetünk halloweeni jelmezünkhöz. Elvis Presleynek például gondolkodás nélkül beöltöznénk az Austin Butler-féle alakítást látva, és bár a Szöszi nem épp Marilyn Monroe életének legfényesebb oldalát mutatta, azért ő is szerepel a listánkon.

2022 Blonde Movie Set
Forrás: Northfoto

Februárban robbant – ugyancsak a Netflixen – a Tinder-csalóról készült doku, melyben egy magát Simon Levievnek nevező, állítólag dúsgazdag férfi éveken át hülyített nőket az említett társkeresőben és húzta le őket dollárezrekkel. Aki szereti, ha haragszanak rá, simán beöltözhet Levievnek, csak egy vastag keretes szemüveg és néhány óriás márkajelzéses ruha kell hozzá. Apropó szemüveg: egy másik szélhámos megjelenéséhez is hozzátartozik ez a kiegészítő, aki nem más, mint a a New York-i elitet átverő kamu örökösnő, Anna Delvey (Sorokin). Alacsonyabb lányoknak tökéletes választás! A csalóknál maradva nem hagyhatjuk ki Elizabeth Holmest sem, akinek ügye nem most pattant ki, de idén készítettek sorozatot hazugságaiból Amanda Seyfrieddel a főszerepben. Mivel Holmes direkt majmolta Steve Jobs stílusát, így “szerencsére” nekünk sem kell sok minden, ha utánozni szeretnénk, csak egy fekete garbó és egy szőke paróka.

2022 The Dropout Ty Set
Forrás: Northfoto

Akik szeretik az extravagáns jelmezeket

Imádjuk a kosztümös produkciókat, ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy amikor a Bridgerton család debütált 2020 karácsonyán, egy hónap alatt több, mint 82 millióan nézték meg. Azóta megérkezett a második évad is, hasonló sikerekkel, és már forog a harmadik etap. A sorozat az 1800-as évek eleji Londonban játszódik, ahol az elit réteg tavaszának egyetlen célja az, hogy kiházasítsa eladósorban lévő lányait. Bálok és mulatságok, drága ékszerek, fűzők, díszes ruhák jellemzik ezt a korszakot a produkcióban is, de sajnos ezek nem egyszerűen megvalósítható ötletek. Ha tudunk varrni vagy találunk hasonló ruhadarabokat, kis átalakítással mi is lehetünk bárónék, vikomteszek és grófkisasszonyok.

2022 Bridgerton Tv Set
Forrás: Northfoto

Hasonlóan nehéz, de izgalmas vállalkozásba fog, aki napjaink két legnagyobb fantáziavilágába szeretne belépni. A Gyűrűk Ura-univerzumban játszódó A hatalom gyűrűi, valamint a Trónok harca-világához kapcsolódó Sárkányok háza is tele van menő jelmezekkel, páncélokkal és középkort idéző összeállításokkal. Aki ezek egyike mellett teszi le a voksát, érdemes felkeresni egy jelmezkölcsönzőt vagy feltúrni a netet.

/divat/oltozkodes/halloweeni-jelmez-sorozat-film/