Barion Pixel Szicília, szekták és sorozatgyilkosok – ezeket a Netflix sorozatokat várjuk idén legjobban – Coloré

Szicília, szekták és sorozatgyilkosok – ezeket a Netflix sorozatokat várjuk idén legjobban

2022. 08. 04.

Bár a legnépszerűbb streaming szolgáltató próbálkozik a filmkészítéssel is, a Netflix sorozatok terén volt inkább mindig nyerő. 2022 hátralévő részében sem lesz belőlük hiány, mi ezeket várjuk a legjobban.

Mo világa

Mo Netflix
Forrás: Netflix

Mo Najjar, a palesztin menekült Texasban három nyelvvel, két kultúrával és egy függőben lévő menedékjog-kérelemmel zsonglőrködik, miközben próbálja eltartani családját. A Mohamed Amer főszereplésével készült Netflix sorozat a komikus életének történésein alapul, aki édesanyjával, húgával és bátyjával Houstonban kezdett új életet. Ahogy sejtjük, cseppet sem könnyű sztoriról van szó, de az akadályokat igyekeznek humorral venni. A szériát augusztus 24-től találjuk meg a streaming felületen.

The Midnight Club

The Midnight Club Netflix
Forrás: Netflix

A Netflix a horror és thriller iránt rajongóknak is kedveskedik az október hetedikén érkező The Midnight Club című sorozattal. A misztikus alkotásban öt halálos beteg gyűlik össze éjfélkor a Brightcliffe Hospice kórházban, hogy rémtörténeteket meséljenek egymásnak. Egyik este megfogadják, hogy amelyiküket legelőször elviszi a végzetes kór, üzenni fog az életben maradottaknak a síron túlról. Ahogy az lenni szokott, egyikük nemsokára meg is hal, és ekkor bizarr események veszik kezdetüket. A széria Christopher Pike fiatal felnőtteknek szóló, azonos című regénye alapján készült és az a Mike Flanagan rendezi, aki A Hill-ház szellemét, az Alagutat és az Álom doktort jegyzi.

Devil in Ohio

Devil In Ohio Cover 2 Scaled
Forrás: whats-on-netflix.com

Nyolcrészesre tervezik a Daria Polatin regényén alapuló thrillersorozatot a Netflixnél, amelyben Emily Deschanel, Sam Jaeger, Gerardo Celasco, Stacey Farber, Alisha Newton és Madeleine Arthur is szerepelni fog. A sztori szerint Dr. Suzanne Mathis pszichiáter (Deschanel) minden erejével azon van, hogy megvédjen egy kislányt (Arthur), akinek sikerült megszöknie egy misztikus szektából. Ezzel azonban veszélyezteti családi életét, a rejtélyes Mae-nek ugyanis nem akaródzik elhagyni az őt ideiglenesen befogadó család otthonát. A pszichiáter lányának, Julesnak a ruháit kezdi hordani, flörtöl a kiszemeltjével, a dolgok viszont kellemetlenből ijesztővé váltanak, amikor Jules észrevesz egy pentagramot Mae hátába vésve. Pontos premierdátumot még nem kapott a Netflix sorozata, de idén őszre várható a megjelenés.

Florida Man

Ramirez
Forrás: Northfoto

Az Emmy-jelölt Édgar Ramirez (Gianni Versace meggyilkolása, Igen Nap) alakítja Mike Valentine-t, az exrendőrt, akit hazaküldenek Floridába, hogy megtalálja egy maffiózó elszökött barátnőjét. Azonban ahogy az lenni szokott, a gyors melónak ígérkező feladat hajszába csap át. Donald Todd az írója és a showrunnere a produkciónak, ami garantálja, hogy minőségi alkotás lesz, hiszen Todd olyan sorozatokon dolgozott már, mint a This Is Us és az Ugly Betty. A készítők között megtaláljuk Jason Batemant és Michael Costigant is. A másik főszerepben Abbey Lee-t (Mad Max: A harag útja) láthatjuk majd.

From Scratch

Avengers: Endgame World Premiere Los Angeles
Forrás: Northfoto

Romantikából se lesz hiány idén ősszel, Zoe Saldana Szicíliába utazik tanulni, ahol hogy, hogy nem beleszeret egy helyi férfiba (Eugenio Mastrandrea). Tembi Locke a saját élményeit írta meg könyvében, ebből készült most Netflix sorozat, melyet testvére, Attica Locke visz képernyőre producerként. A filmhez Reese Witherspoonnak is köze lesz, hiszen a színésznő által vezetett Hello Sunshine produkciós cég gyártja majd a Netflixnek. „Ez egy mély, igaz történet szerelemről és családról, nélkülözésről (…), amit úgy kell vászonra vinni, ahogy Tembi Locke életre keltette azt a könyve lapjain. Hálásak vagyunk a Netflixnek, és nagyon örülünk, hogy Reese-zel, Laurennel, Atticával és a 3 Artsszal dolgozhatunk ezen a csodálatos projekten.” – nyilatkozta Saldana, akit legközelebb az Avatar második részében láthatunk majd.

Jigsaw

Jigsaw Netflix
Forrás: whats-on-netflix.com

Ha szeretted A nagy pénzrablást, akkor az idei év második felében érkező Netflix sorozat, a Jigsaw is nagy eséllyel tetszeni fog. Akcióra, drámára és persze bűntettekre kell számítania annak, aki belekezd a Manhattanben játszódó szériába, mely nyolc részből fog állni, és amelyeket – izgalmas módon – mindegy, hogy milyen sorrendben nézzük, mert nem lineárisan fog folyni a sztori. Huszonnégy évvel a cselekmény középpontjában álló rablás előtt is játszódnak majd részek, csakúgy, mint a tett után egy évvel, és annyi bizonyos, hogy különleges alkotásnak ígérkezik. A Netflix úgy jellemzi sorozatát, mint ami semmi eddig látotthoz nem fogható. A főszerepekben Giancarlo Esposito, Paz Vega, Rufus Sewell, Tati Gabrielle, Peter Mark Kendall, Rosaline Elbay és Jay Courtney lesznek láthatóak.

Monster: The Jeffrey Dahmer Story

netflix sorozat
Evan Peters játssza majd a sorozatgyilkost. Forrás: Northfoto

A Milwaukee kannibál néven elhíresült sorozatgyilkos, Jeffrey Dahmer tizenhét férfit és fiút ölt és csonkított meg 1978 és 1991 között, a gyilkosságok pedig még a legrosszabb rémálmainkat is felülmúlják – Dahmer nekrofíliát és kannibalizmust is bedobott a mixbe. A róla szóló sorozat a hatvanas években kezdődik, a férfi 91-es elfogásával zárul, és leginkább pszichológiai megközelítésű lesz. A főszerepben Evans Peters-t láthatjuk majd, aki a rendező Ryan Murphy-vel már az Amerikai Horror Sztori című szériában is együtt dolgozott. Dahmer szüleit Richard Jenkins (A víz érintése) és Penelope Ann fogják alakítani, de feltűnik majd Niecy Nash, Shaun Brown és Colin Ford is.

The Watcher

netflix sorozat
Forrás: Netflix

A fentebb említett Ryan Murphy nem pihen, másik sorozata is érkezik majd a Netflixhez, várhatóan ősszel, mégpedig a The Watcher. A rendezőt ismerve ez sem egy vidám sztori lesz, méghozzá egy igaz történeten alapuló: egy pár rátalál álomotthonára New Jersey-ben, be is költöznek, azonban nem sokáig élvezhetik a boldogságukat, mert valaki követni és fenyegető levelekkel kezdi bombázni őket. Naomi Watts és Bobby Cannavale játsszák majd a házaspárt, de fontos szerepe lesz a szériában Jennifer Coolidge-nek is.

Wednesday

netflix sorozat
Forrás: Netflix

A méltán híres és szeretett Addams család lánya, Wednesday végre saját sorozatot kapott! Az eredetiben Christina Ricci által játszott karaktert most a Te színésznője, Jenna Ortega kelti életre. A horrorkomédia kedvcsináló fotói két hónappal ezelőtt érkeztek meg, és annyit tudunk róla, hogy a kislány iskolás éveit kíséri majd végig, amikor megtanulja uralni képességeit és felderíteni a szüleihez kapcsolódó rejtélyt. Morticia Addamset a csodás Catherine Zeta-Jones játssza, míg Gomezt Luis Guzmán alakítja majd.