Barion Pixel Végre megérkezett az Avatar 2. első előzetese, amelyre 13 éve vártunk – Coloré

Végre megérkezett az Avatar 2. első előzetese, amelyre 13 éve vártunk

2022. 05. 10.

Talán még soha nem kellett ennyit várni egy film folytatására, mint az Avatar 2-re.

A James Cameron által rendezett Avatar 13 éve, 2009-ben debütált a mozikban, amely elképesztő sikereket söpört be, hiszen ez volt az első olyan egész estés alkotás, amely 3D-s élményt nyújtott a nézőknek.

Avatar
Forrás: Northfoto

A rendező ezért semmiképp nem akarta elkapkodni remekműve második részét, hiszen az elsőnél csak jobb és felejthetetlenebb élménnyel akarja hazaengedni a közönséget. Ez a jelek szerint így is lesz, hiszen maga a forgatás is több évig tartott, most pedig – ha nem is könnyen, de – végre bepillantást engedett néhány percre a közelgő Avatar: A víz útja című folytatásba.

Az eddigi tervek szerint karácsonyi ajándéknak szánja a filmet a rajongóknak, így december 16-án ülhetünk be először a mozikba, hogy ismét magunkba szívjuk a sci-fi zseniális és lenyűgöző látványvilágát és történetét.

Avatar
Forrás: 20th Century

Az Avatar 2-nek több egykori főszereplő is visszatér. Többek között Zoe Saldana, Sigourney Weaver és Sam Worthington. Az új szereplők között pedig Kate Winsletet, Michelle Yeoh-ot és Oona Chaplint köszönthetjük. Az új film ott folytatódik, ahol az utolsó abbamaradt, Sully és Neytiri családot alapítanak a Pandora bolygón, és harcolnak a fejlődő civilizációt fenyegető ellenséggel.

Az „Avatar 2” forgatása 2020-ban kezdődött, mégpedig az „Avatar 3”-mal párhuzamosan, amely 2024-re várható. A Variety Directors on Directors című műsorban Cameron elmondta, hogy kombinálta az első két folytatás forgatási folyamatát, valamint a negyediket is.

„Egyébként kevertük a „2” és „3” ütemtervét, a jelenetek típusai és a környezet alapján” – mondta Cameron. „Azt mondtam, kezeljük úgy, mintha egy hatórás minisorozat lenne, és csak egyszer megyünk Frankfurtba. Egyszerre fogjuk forgatni a „2” és „3” összes jelenetét. Többé-kevésbé ez volt a motívum.”

Az „Avatar 2.” producere Cameron és Jon Landau, executive producerei Peter M. Tobyansen és David Valdes, valamint Brigitte Yorke lett az alkotás társ-producere.

Forrás: variety.com