Barion Pixel 10 forintos tablettával megelőzhető a gyerekek elhízása! Bárki bárhol beszerezheti! – Coloré

10 forintos tablettával megelőzhető a gyerekek elhízása! Bárki bárhol beszerezheti!

2024. 07. 06.

Egy új tanulmány szerint ha az apák napi rendszerességgel halolaj tablettát szednek, jó eséllyel megakadályozhatják a gyerekeik elhízását. A tudósok felfedezték, hogy a leendő apák étrendje hatással lehet születendő gyermekeik egészségére.

Overweight Family Crossing Street, Ocean Drive.
fotó: Gettyimages

Egy új, egerekkel végzett kísérlet szerint a halolaj étrend kiegészítő csökkentheti az utódok elhízásának kockázatát. A tudósok felfedezték, hogy azoknak a hím egereknek az utódai, akik halolajat fogyasztottak, jobb volt az anyagcseréje és az általános egészségi állapota, mint azoknak, akik nem kaptak halolaj-kiegészítőket. Magyarországon egy átlagos készítmény ára és darabszáma alapján, naponta 10-20 forintba kerül egy-egy darab tabletta.

Lab Scientist Examines Mouse
fotó: Gettyimages

Dr. Latha Ramalingam, a vizsgálat vezetője kijelentette: „Bár további emberi vizsgálatokra van szükség, ez a felfedezés új határokat nyit annak megértésében, hogy a szülők a genetikán túl miként befolyásolják utódaik jólétét. A halolaj, könnyen hozzáférhető és biztonságos étrendkiegészítő és hatékony eszköz lehet az egészségesebb generáció létrejöttében.”

/csalad/gyerek/10-forint-megelozheto-gyerekek-elhizasa/