Barion Pixel Fergeteges magyar vígjáték hamarosan a mozikban: itt a Nyugati nyaralás előzetese – Coloré

Fergeteges magyar vígjáték hamarosan a mozikban: itt a Nyugati nyaralás előzetese

2022. 07. 26.

Ettől a kalandtól még Füred is kettéáll – hangzik el a legújabb magyar vígjáték, a Nyugati nyaralás előzetesében, amelyben nem Maurer Gyuri és családja utazik el Nyugatra, hanem a Nyugat jön a Balatonra. A tömény szórakozást ígérő film idén szeptemberben kerül a mozikba.

Új vígjátékkal jelentkeznek hamarosan a Nagykarácsony alkotói: a Nyugati nyaralás a ’80-as évek derekán játszódik kis hazánkban.

Maurer Gyuri ügyes, veszprémi autószerelő, aki mindent meg tud oldani – még a pártvezetők Ladáit is ő szereli. Családja a Riviéra lázában ég, már épp indulnának nyaralni, ám a négy útlevél helyett csak három érkezik meg.

Nyugati Nyaralas magyar vígjáték
A 80-as évek filmposztereit megidéző plakát különlegessége, hogy kézzel festették / Kép forrása: Facebook

Megcsináljuk a nyugati nyaralást

Gyuri a kezdeti döbbenet után hirtelen megvilágosodik: „Pakolunk. Megcsináljuk a nyugati nyaralást. Csakhogy itthon!” Eszement ötletét támadhatatlan logikával indokolja meg a családjának: „Odakint mi lettünk volna a csóró keletiek, itt viszont mi leszünk a gazdag nyugatiak.”

Kölcsönveszik egy disszidens magyar nála hagyott autócsodáját, s a német verdával a nyugatra igyekvő magyarok helyett nyugatról érkező turisták lesznek, akik a legnagyobb luxust szeretnék élvezni – a Balaton északi partján. Nem is sejtik, hogy a „kölcsönvett” autóval egyenesen a hidegháborúba hajtanak bele.

Rendezőként Lévai Balázs és Tiszeker Dániel jegyzi a produkciót, a főszerepekben Mészáros Mátét és Pokorny Liát láthatjuk, de olyan nevek is feltűnnek majd a filmvásznon, mint Ötvös András vagy Péterfy Bori.

A film idén szeptember 15-én kerül a mozikba.

Forrás: Port.hu

Ha nem bírsz szeptemberig várni, augusztusban is érkezik egy új magyar film, a

Szia Életem!

A főszereplő ötvenes sztárírót (Thuróczy Szabolcs) kirúgják az egyetemi állásából, és eltiltják a tanítástól, miután szerelmi viszonyba keveredett egy diákjával (Sárközi-Nagy Ilona). Ráadásul még a soha nem látott, óvodáskorú gyereke (Pásztor-Várady Mór) is feltűnik, miközben írni szeretne, és szorítja a határidő. A főhős és kisfia hirtelen jött, kényszerű együttléte számos vidám fordulatot tartogat, mert mit mondjunk például a gyereknek, ha macskanőnek öltözött call girl várja apát otthon? Ajánlónkat és a film előzetesét ITT nézheted meg.