Barion Pixel Kevinen túl: 5+1 családi film karácsonyra – Coloré

Kevinen túl: 5+1 családi film karácsonyra

2021. 12. 23.

A karácsonykor együtt töltött idő alatt felértékelődik a jó történetek szerepe. Szerencsénkre a streaming szolgáltatók idén sem hagynak minket szórakoztató tartalom nélkül, így könnyedén túlléphetünk az ilyenkor már-már kötelező jellegű Reszkessetek betörőkön.

A fiú, akit karácsonynak hívnak

Henry Lawfull főszereplésével készült dráma egy átlagos fiú, Nikolas kalandjait mutatja be, aki a havas északon arra vállalkozik, hogy megtalálja elveszettnek hitt édesapját. Az eltökélt fiút hűséges, beszélő egere és egy makacs rénszarvas, Blitzen kísérik útján, és nem telik el sok idő, mire a csodás történet során felfedezi saját, nem mindennapi sorsát. A Mikulás gyermekkoráról szóló történet olyan sztárparádéval örvendezteti meg a nézőket, mint a Harry Potterből és Downtown Abbey-ből ismert Maggie Smith vagy a Koszorúslányokból ismerős komika, Kristen Wiig, aki egészen új, zord arcát mutatja meg a történetben. A film gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt ajánlott, szívmelengető karácsonyi élmény! 

A Jangle család karácsonya

A zenekedvelő családoknak telitalálat lehet A Jangle család karácsonya című Netflix-alkotás, amely a méltán híres játékkészítő mester, Jeronicus Jangle (Forest Whitaker) történetét idézi meg. Jangle lopás áldozata lesz, amikor gyakornoka, a minden hájjal megkent Gustafson (Keegan-Michael Key) ellopja féltve őrzött alkotását. Innentől a mester unokáján, Journey-n (Madalen Mills) múlik, hogy vissza tudja-e szerezni nagyapja találmányát és ezzel annak életkedvét. A David E. Talbert által írt és rendezett alkotás azon kívül, hogy emlékezet minket a kreativitás gyógyító erejére, a családi összetartás fontosságára is felhívja a figyelmünket. A film telitalálat hétéves kor feletti kicsiknek és nagyoknak egyaránt!

Karácsonyi krónikák 1&2

Ha valóban egész estés kikapcsolódásban gondolkodunk, jó választás lehet a Kurt Russel főszereplésével készült Karácsonyi krónikák című film, melynek első és második része is megtekinthető a Netflix kínálatában. Az első részben Teddy (Judah Lewis) és Kate (Darby Camp) miatt a Mikulás szánja lezuhan Chicagóban, így hármuk összefogásán múlik, vajon visszatér-e a karácsony menete a normál kerékvágásba. A 2020-ban bemutatott második részben a gyerekeknek egy Belsnickel nevű főgonoszt kell legyőzniük ahhoz, hogy ne hiúsuljon meg az ünnep. A filmeket ugyanaz a Chris Colombus rendezte, aki egyébként az első három Harry Potter filmet, valamint a 2011-ben debütált A segítségcímű alkotást. (Utóbbinak köszönhetően Octavia Spencer elnyerte a legjobb női mellékszereplő Oscar-díját 2012-ben, így Chris Colombus neve biztosíték a kellemes kikapcsolódáshoz.)

A karácsonyi kastély

Ha a gyerekek kidőltek a nagy izgalmakban, ne essünk kétségbe, hiszen a felnőttek számára is akad néznivaló a Netflix kínálatában. A Brooke Shields és Cary Elwes főszereplésével készült, egész estés film egy híres amerikai írónő, Sophie történetét jeleníti meg, aki skót útja során beleszeret egy kastélyba és szándékában áll megvenni azt. Az eredeti tulajdonos, (egyben finnyás herceg) Myles azonban nem akar túladni családi örökségén és ezért a két fél különböző konfliktusokba bonyolódik. A romantikus vígjáték amellett, hogy a szereplők miatt felidézi a kilencvenes évek hangulatát, emlékeztet minket arra, hogy egy utazás és élményei gyakran többet adnak hozzá életünkhöz, mint az új tárgyak és a vásárlás. 

Alkalmi randevú

Hasonlóan kellemes kikapcsolódást nyújthat a 2020-ban debütált Alkalmi randevú című film. A romantikus vígjáték két fiatal (Emma Roberts és Luke Bracey) szokatlan szövetségét mutatja be, akik megfogadják, hogy a következő ünnepek alkalmával egymást mutatják majd be a családjaiknak párjukként. Tervük tökéletes mederben halad egészen addig, amíg valóban romantikus érzéseket kezdenek táplálni egymás iránt. A John Whitesell rendezésében készült produkció komikus módon közelít a mindenki számára ismerős, félelmetes karácsonyi kérdezz-felelek problémájához, így gyógyír lehet a karácsonyi zsongásban megfáradt idegeknek! 

+1 Holiday

Noha sokak számára a Holiday már-már kevini magasságokban szárnyal, ha karácsonyi filmekről van szó, humoros, szívmelengető tartalma miatt mégis szerepel listánkon. Iris (Kate Winslet) és Amanda (Cameron Diaz) 2006-ban debütált története két összetört szívű, fiatal nő krónikája, akik kölcsönadják egymásnak otthonukat, hogy mihamarabb kiheverjék szakításaikat. A pasimentes vakációnak induló karácsonyi lakáscsere persze nem épp úgy sül el, ahogy a két nő tervezte, hiszen végül mindkettejüket eltalálja Ámor nyila. A szirupos történet háttérsztorija egyébként azért érdekes, mert más forgatókönyvektől eltérően ebben az esetben már meglévő színészekre írták a karaktereket és nem fordítva, így történt, hogy Diaz és Winslet mellett Jude Law és Jack Black játsszák a hősszerelmes férfiak szerepét. 

Borítókép forrása: Shutterstock/PuzzlePix