Barion Pixel Izzítsuk a kandallót – de hova rakjuk a tűzifát? – Coloré

Izzítsuk a kandallót – de hova rakjuk a tűzifát?

2021. 11. 11.

Végre megvan, elkészült a vágyott kandallónk, amit azon nyomban szeretnénk felavatni egy romantikus esti borozgatás keretein belül. De akkor adódik a kérdés: hova pakoljuk a kintről behordott tűzifát? Még szerencse, hogy van néhány remekbe szabott ötletünk!

Beépített fatároló

Ha még csak most tartunk a tervezés folyamatánál, akkor nyert ügyünk van! Lássunk hozzá máris egy rendkívül praktikus, és nem utolsósorban igen csinos beépített fatároló tervezésének leendő kandallónk környékén. A fal síkjába süllyesztett hasábok így soha nem lesznek láb alatt, aminek főleg abban az esetben van nagy jelentősége, ha a fűtés egészét, vagy részét fatüzelésű kályhánk végzi. Vegyük számításba, hogy milyen hosszúságú hasábok kerülnek majd a kandallónkba, és ennek megfelelően alakítsuk ki a tároló mélységét.

Lakberendezes Kandallo Tuzifa Tarolas 3
Kép forrása: Pinterest/decoist.com

2 in 1 – avagy kellemeset a hasznossal!

Ki ne ábrándozna egy puha párnákkal kibélelt ablakbeülőről, ahova bekuporodva egyszerre nézhetjük a kinti hóesést és a bent ropogó tüzet? Aztán jön a valóság, és gyorsan felráz álmainkból: kell a hely a tűzifának. De ettől ne essünk kétségbe – inkább kapjuk elő rafinériánkat, és a két funkciót gyúrjuk össze eggyé. Hiszen remekül megférnek majd a hasábok az ülőrész alatt. Mi több, akár el is rejthetjük őket, ha egy ládaszerűen kiképzett ülőkét fogunk be a nemes feladatra. De ugyanez a gondolatmenet működik akár egy tálaló- vagy konzolasztallal, sőt, a lépcső alá is nyugodt szívvel besuvaszthatjuk őket.

Lakberendezes Kandallo Tuzifa Tarolas 2
Kép forrása: Pinterest/anyu2407.tumblr.com/

Bízzuk a kreativitásunkra!

Némi leleményességgel a hova tegyük azt a fránya fát kérdést is könnyedén kiküszöbölhetjük. Először is nézzünk szét otthon vagy az online piactereken, mert egész biztos rábukkanunk majd egy, a feladatra alkalmas eszközre. Ha nem egy havi adag fát szeretnénk a szobában tárolni, akkor egy-két vintage fa rekesz is megteszi. Állítsuk őket egymásra úgy, mintha egy polcrendszert akarnánk készíteni belőlük, majd rögzítsük őket egymáshoz néhány csavarral. És ha végképp nagyon belejövünk a barkácsolásba, akár görgők is kerülhetnek az aljára, így máris kész a mobil fatárolónk.

Lakberendezes Kandallo Tuzifa Tarolas 1
Kép forrása: Pinterest/blog.blinds.com

Borítókép forrása: Pinterest/idealhome.co.uk