Barion Pixel 3 tipp, amivel kihasználhatjuk a lépcsőnk alatti teret – Coloré

3 tipp, amivel kihasználhatjuk a lépcsőnk alatti teret

2021. 02. 16.

A lépcsőnk alatti terület olyan, mint a fekete lyuk: elnyel minden holmit, aminek máshol már nem jutott hely. Egy kis fantáziával pedig akár merőben új funkcióval ruházhatjuk fel!

Tároló-tároló-tároló!

Kis hazánkban jellemzően a nappaliban kap helyet a lépcső, ezért, hogy szimbiózisba kerüljön a nappali funkciójával, ebbe a helyiségbe egy beépített polcos szekrény a legpraktikusabb választás. Így az alsó szekrények elnyelnek minden lomot, a nyitott polcokra viszont mehetnek a könyvek, képek, szobrok. Az előszobai lépcsők aljába épített szekrény a cipőtárolás mennyországa, mi több, egy mellé épített pad úgy nyel el minden további apróságokat, hogy közben kényelmes ülőhelyet biztosít a cipőhúzáshoz.

Kutyaszoba

Egy talpalatnyi hely a lépcső alatt, ráadásul alacsony belmagassággal számunkra talán semmire sem elég. De kedvenc négylábúnknak valóságos lakosztály válhat belőle, ahol zavartalanul ejtheti meg a délutáni sziesztáját, ráadásul nem a nappalinkban foglalja a helyet a hatalmas kutyafotel. Néhány vicces dekorációval és játéktárolóval igazán otthonos zugot varázsolhatunk, mely egyébként a mi otthonunknak is üde színfoltja lesz.

Tipp: Akár az étkezőjét is áthelyezhetjük ide a konyhából.

Dolgozósarok

Néhány polc a dossziéknak, egy pult és pár design tároló éppen beférhet a lépcsőnk alá és ezzel el is készült otthoni dolgozó zugunk! Mivel itt nagy valószínűséggel csak hátulról kapunk természetes fényt, ezért mindenképp gondoskodjunk megfelelő világításról. A klasszikus asztali lámpa is megteszi, azonban további helyeket szabadíthatunk fel az asztalnál, ha inkább egy menő falikart vagy polcra csíptetős típust választunk.

Kiemelt kép: unsplash.com