Barion Pixel Így rendezd be az ideális dolgozószobát otthon – Coloré

Így rendezd be az ideális dolgozószobát otthon

2021. 02. 15.

Az otthoni dolgozószoba kulcsfontosságú a home officban.

Szeretnéd berendezni az otthoni dolgozószobád, hogy a home office hatékonyan és kreatívan menjen? Ehhez gyűjtöttünk össze neked néhány szempontot és tippet.

Érezd jól magad benne

A legfontosabb, hogy te érezd jól magad az otthoni munkahelyeden. Ha az a fontos, hogy minden kézre essen, szerezz be iratrendezőket és egy kis asztalt az enni- és innivalód számára. A szoba vagy sarok legyen világos, kényelmes és legyen elég helyed mindenre. Ügyelj arra, hogy ez a hely a munkáról és ne a pihenésről, kikapcsolódásról szóljon, különben nem tudsz majd kellőképpen odafigyelni.

Legyen saját!

Fontos, hogy akár szobát, akár csak egy sarkot jelölsz ki magadnak, az legyen a tiéd! Ne használja más, ne legyen a gyerekek játszósarka és te se használd másra.

Passzoljon az otthonodhoz

A dolgozószoba berendezése passzoljon az otthonodhoz, hiszen elvileg a lakásodat is úgy rendezted be, hogy ott jól érezd magad. Akkor vagy a legproduktívabb, ha a helyszín, ahol dolgozol kényelmes és átlátható, ugyanakkor tükrözi a stílusod is.

Ne ülj egész nap az asztalnál

Egész nap egy széken az asztalnál ülni nagyon kényelmetlen lehet, ezért változtasd a pozíciódat vagy szerezz be egy kényelmes fotelt és egy laptoptartót. Jó megoldás lehet, ha beszerzel egy fitnesz labdát, ami jót tesz a gerincednek is.

Rendezd a dolgaidat

Hogy ne legyen átláthatatlan az otthoni munkahelyed, szerezz be néhány iratrendezőt, kisszekrényt. Célszerű olyan bútorokat választanod, amit később másra is tudsz majd használni. Vállalkozó kedvűek akár barkácsolhatnak is néhány rendszerező tárolót vagy akár asztalkát a csészéknek, tányéroknak, apróságoknak.

Mindig pakolj össze magad után a dolgozószobában

Hogy a másnap is jól induljon és a káoszt is megúszd, fontos, hogy minden nap, a munka végeztével pakolj össze magad után! Így másnap is jó kedvvel ülsz majd a kis kuckódba, nem kell azzal kezdened a napot, hogy elpakolod, amit előző nap elől hagytál. A rendtartás a munka szempontjából is fontos: ha szanaszét szórod a papírokat, eszközöket, egy idő után nem fogod átlátni a dolgaidat és nem tudod majd hatékonyan felvenni a fonalat a munkában.

Borítókép forrása: Pixabay