Ezért fogod te is imádni a bioetanol kandallódat!

Se kosz, se korom, se füst, se kémény – csak a tűz melegséget ontó látványát kell „elviselnünk” az innovatív bioetanolos kandallók társaságában!

Nem véletlenül terjednek el otthonainkban fénysebességgel a hagyományos, fatüzelésű kandallók modern társai, melyek a kor társadalmi elvárásainak megfelelően egyszerűen kezelhetőek, nem igényelnek nagy időráfordítást, azonban szépségük semmiben sem marad alul klasszikus társaikhoz képest. Ráadásul, ahogy a nevében is benne van, bio! Ugyanis itt az égést fa helyett egy speciális anyag, az úgynevezett bioetanol végzi. Ez egyfajta alkohol, mely teljesen környezetbarát, nem bocsát ki káros anyagokat, így ha utólag építenénk be egyet otthonunkba akkor sem kell kéménnyel bajlódni – merthogy nincs rá szükség!

Ez pedig lehetőségek egész tárházát nyitja meg előttünk nem csupán az elhelyezését, hanem a funkcióját vagy a stílusát tekintve is. Maradhatunk a klasszikus kályhákra hajazó megjelenésnél, azonban egy sík, minimál darab beépítése valamely üresen álló falrészünkbe vagy akár médiafalunkba, modern külsőt kölcsönöz majd otthonunknak. A több oldalról üvegezett kandallók remekül megállják a helyüket térelválasztóként is, így ráadásul több helyiségből gyönyörködhetünk a tűz látványában. De választhatunk egy teljesen mobilis, lábakon álló, mozgatható darabot, melyet így mindig a lakás azon pontján helyezhetjük el, ahol éppen romantikázni támad kedvünk.

Kiemelt kép: unsplash.com

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

Mi szükséges a baba nyugodt alvásához és mi nem?