Barion Pixel Építsünk kreatív DIY könyvespolcot fa rekeszekből! – Coloré

Építsünk kreatív DIY könyvespolcot fa rekeszekből!

2021. 07. 21.

Aki gyerekkorában szeretett legózni, az élni-halni fog a fa rekeszekből készülő, DIY könyvespolcért! Akár egy új, méretesebb darabra vágyunk, ahol a könyveink viríthatnak, vagy csak egy kis dekor sarkot alkotnánk belőlük, telitalálat lesz ez a kreatív lakberendezési ötlet.

1. lépés: Szerezzük be a rekeszeket

Először is jön az örök dilemma: használt, vagy új rekeszeket válasszunk? Az ár pedig ebben a kérdésben is elsődleges döntőbíró lesz, hiszen míg használtan akár 1500 Forintos darabáron hozzájuthatunk az alapanyaghoz például a Galéria Savaria online piacterén, addig az üzletek polcain fiatalosan feszítő vadiúj darabok 3500 Forinttól kezdődnek. Egy valamire való könyvespolc pedig simán elnyel 20-30 darab rekeszt, így egy gyors fejszámolást követően valószínűleg villámsebességgel fogjuk beizzítani a kedvenc deltacsiszolónkat, hogy egy kis szépészeti beavatkozást hajtsunk végre a használtan vásárolt, kicsit ütött-kopott – ámde olcsó – rekeszeinken.

2. lépés: Csekkoljuk le a kompozíciót

A nehezén már túl vagyunk, ettől a ponttól kezdve pedig már csak az örömteli alkotás vár ránk! De még mielőtt mohón az ecsethez nyúlnánk, mindenképp készítsük el leendő helyén az elképzelt kompozíciót: azaz először rögzítés nélkül pakoljuk egymásra a ládákat és ha tetszik amit látunk, jöhet a festék.

Lakberendezes Diy Konyvespolc Fa Rekesz 1
Forrás: instagram/@themerrythought

3. lépés: Most már festhetünk!

Ha szeretnénk láthatóan hagyni a fa erezetét, akkor a lazúrok között kell keresgélnünk. Viszont ha valami színt adnánk rekeszeinknek, a legjobb választás egy szépen fedő krétafesték lesz. Használhatunk festőhengert, vagy puha sörtéjű ecsetet, de mindenképp egészítsük ki festékspray-vel is, hogy a sarkok, rések se maradjanak festék nélkül.

4. lépés: Ragadjunk akkus csavarozót…

…hogy nehogy az első fuvallatra kártyavárként omoljon össze az elkészült mű. Szóval csavarozzuk egymáshoz néhány ponton a rekeszeket, illetve egy magasabb könyvespolc esetén mindenképp rögzítsük a falhoz is lakásunk új gyöngyszemét.