Barion Pixel 5 hiba, amit ne kövess el a könyvespolcaiddal – Coloré

5 hiba, amit ne kövess el a könyvespolcaiddal

2021. 06. 11.

A kisebb, nagyobb, színes, vagy éppen kopott, antik könyvekből álló gyűjteményünkben megannyi potenciális dekorációs lehetőség rejlik, aminek nagyon nehéz ellenállni. De még mielőtt lakberendező szívünk elcsábítana minket, tudatosítsuk magunkban, hogy a könyvek elsősorban használati tárgyak.

Pattanásig feszülő zsúfoltság

Aki a könyvek szerelmese jól ismeri az érzést, milyen minden egyes elolvasott példányt dicsőséges skalpként gyűjteni. Ám az eufóriának ez a fajta kergetése nagyon gyorsan zsúfolásig telt polcokat eredményez, ahol az egymás hegyére-hátára pakolt könyvek között már egy leheletnyi hely sincsen. És bármennyire is igyekszünk rendezetten tárolni őket, mégis azt a feszítő érzést kelti az emberben, hogy még egy könyv – és bummm.

Lakberendezes Konyvespolc Hiba 5
Forrás: instagram/@merrowchild

Pompás olvasósarok…

…de hol vannak a könyvek? Ez éppen az előző probléma ellentétpárja, amikor is van egy rahedli helyünk, ahol az az egy-két darab könyv bújócskát játszik velünk. És hacsak nem a portörlés a kedvenc hobbink, akkor teljesen felesleges egy ekkora tárolófelület néhány kósza tárgynak.

Lakberendezes Konyvespolc Hiba 2
Forrás: instagram/@thesommerhome

Lapjával kifelé

Majd megfordítom őket lapjával kifelé, és akkor nem látszódnak a színes könyvgerincek” – áltatjuk magunkat, amikor elkezdünk berendezi egy, a képeken olyan csábítóan mutató naturális otthont. De még mielőtt ezen felbuzdulva nagy lelkesen kipakolnánk a gyűjteményünket, számoljunk azzal, hogy hosszú és értékes perceket fog elvenni az életünkből egy-egy könyv megtalálása.

Lakberendezes Konyvespolc Hiba 1
Forrás: instagram/@decor_bydiana

Színek szerint rendezve

Ez jó rendezőelv egy gyerekszobában, ahol a még olvasni nem tudó lakó színek szerint pakolhatja a helyére könyveit. Viszont a nappalinkban vigyázzunk vele, mert vékony jég húzódik jópofaság és erőltetettség között. Arról nem is beszélve, hogy igen jó memóriával kell rendelkeznünk ahhoz, hogy tudjuk, melyik színcsoport között keressük az esti olvasnivalónkat.

Lakberendezes Konyvespolc Hiba 4
Forrás: instagram/@berkeley.interiors

Szálloda vagy otthon?

Egy szállodai szobában talán elmennek a dekor célból vásárolt könyvek, de valószínűleg magunknak nem az alapján választunk olvasnivalót, hogy a színe menni fog-e a kék és rózsaszín miliőhöz. A nagyon elvetemült lakber mániások ilyenkor becsomagolják a könyveket, de lássuk be: ez azért már egy kis aggodalomra ad okot.

Lakberendezes Konyvespolc Hiba 3
Forrás: instagram/@vicenzzz