Ez a DIY makramé karácsonyfadísz a te otthonodba is bohém ünnepeket varázsol

Ne csodálkozzunk rajta, hogy már a karácsonyfánk is inkább DIY makramé díszekre váltaná régi, csicsás girlandjait – hiszen ezeket a vidám, bohém karácsonyfadíszeket csak imádni lehet!

Csupán néhány hozzávalóra lesz szükségünk bohém karácsonyfadíszünk elkészítéséhez:

  • 5 milliméteres makramé fonal, tetszőleges színekben
  • néhány darab fahéj vagy ágacska
  • olló
  • vonalzó vagy mérőszalag
  • fésű
diy makramé karácsonyfadísz
Az én kis díszeim már ellepték az otthonomat / Kép forrása: Kiszely Noémi

És már kezdhetjük is!

Aki szeretné, hogy ne csak a szemeit, de szaglószervét is gyönyörködtesse az új karácsonyfadísz, akkor ehhez nem találhat jobb alapanyagot, mint néhány rúd illatozó fahéj. A karácsonyi hangulat így garantált – azonban vegyük számításba, hogy a zacskóban nem biztos, hogy éppen a megfelelő méretű fahéj lapul, ezenkívül több tíz darab dísz előállításához jó sok fahéjat kell vásárolnunk. Sokkal egyszerűbb, ha egy séta alkalmával összegyűjtünk néhány faágat, majd nagyjából 8 centiméteres darabokra felvágjuk őket.

A makramézás lényege: a fonal

Van egy csomó kötőfonalam, megcsinálom abból” – semmi akadálya. Egészen addig remekül működhet a dolog, amíg a kötözés fázisában vagyunk. De amint a kis rojtok elkészítéséhez érünk, rájövünk, hogy miért elengedhetetlen a makramézáshoz speciális fonal: mert ez a finoman sodrott pamut zsinór rengeteg vékony pamutszálból áll, melyek kifésülve csodaszép rojtokat alkotnak. Így miután beruháztunk a makramé fonalba, első díszünkhöz vágjunk le belőle három 60 centiméteres és egy 20 centiméteres darabot.

Ezután nincs más dolgunk, mint követni a videóban szereplő utasításokat

Valóban, ennyi az egész – legalábbis ilyen egyszerűnek tűnik. Azonban a gyakorlatlan szem könnyen belezavarodik, hogy melyik fonalat hova is kellene csűrni-csavarni. A lényeg, hogy ha balról jobbra haladunk, akkor a bal oldali fonalat vessük át a mellette lévő jobb oldali fonalon, majd az így alulra került jobb oldali fonalat hurkoljuk át rajta. Ezt a mozdulatot mindenhol kétszer ismételjük meg. Majd amikor fordul az irány, akkor a jobb oldali lesz a vezérfonal és azon hurkoljuk át a balt. Bonyolultnak tűnik? Nem kell kétségbeesni! Miután ráérez az ember, menni fog, mint a karikacsapás.

Lakberendezes Diy Makrame Karacsonyfadisz 4
Ez az a mozdulat, amit folyamatosan ismételnünk kell / Kép forrása: Kiszely Noémi
Borítókép forrása: Kiszely Noémi

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

Hihetetlen! Megszületett Nick Jonas és Priyanka Chopra első közös gyermeke