5 alternatív karácsonyfa a kreativitás jegyében

Nincs többé válogatott káromkodásokkal tarkított talpba állítás, sem a lábunkból kiálló fenyőtüskétől nem vágjuk ki többé a magas Cét, ha a fenyőfa helyett választunk egyet ezek közül a kreatív, alternatív karácsonyfák közül.

Férjbarát karácsonyfa: a fali textil

Soha egyetlen karácsonyfa nem volt még ilyen kíméletes a férfi társadalommal, mint a most következő alternatíva. Hiszen az eddig vérben, verejtékben történő talpba állítás helyett ezentúl csupán egy szöget kell ütni a falba, melyre egyetlen könnyed mozdulattal felakasztható ez a fenyőfát ábrázoló fali textil. Szívesen uraim!

Lakberendezes Alternativ Karacsonyfa 6
Kép forrása: Pinterest/ehow.com

Fotókból kirakva

A sok kicsi sokra megy elvet követve fényképekből is kreálhatunk magunknak idén egy szemrevaló karácsonyfát. Ha vinnénk egy kevés humort otthonunk dekorációjába, akkor ezek a képek lehetnek egy havas fenyőfa részletei, akárcsak sok-sok puzzle darabka. De saját családi képeinkből is megkomponálhatjuk alternatív karácsonyfánkat.

Lakberendezes Alternativ Karacsonyfa 5
Kép forrása: Pinterest/artandhome.net

Puha rojtok és bojtok

Mennyivel kellemesebb érzés lesz a pihe-puha fonalakból készült karácsonyfánk érintése, mint a talpunkból kiállító fenyőtüske. Már csak emiatt is érdemes elkészíteni ezt a bohém, rojtokból és bojtokból álló, szövéssel kombinált karácsonyfát.

Lakberendezes Alternativ Karacsonyfa 4
Kép forrása: Pinterest/taylormikhail.com

Faágakból kreálva

Ehhez a manőverhez csak néhány darab különböző hosszúságú botra lesz szükségünk, melyeket növekvő sorrendben egyszerűen egymás alá rögzítünk, és máris kedvünkre dekorálhatjuk karácsonyfa díszeinkkel.

Lakberendezes Alternativ Karacsonyfa 3
Kép forrása: Pinterest/chicpursuit.com

Fényfüzér és más semmi!

Itt az idő elkezdeni kibogozni a – szekrényünkben rejtélyes módon összegubancolódott – fényfüzérünket, hogy az ünnepekre biztos elkészüljön a fényárban úszó alternatív karácsonyfánk. Ezután csak fogjuk az égősort, és kecses kacskaringókban rögzítsük a falhoz néhány hangulatos dekor matricával. Hogy nappali fénynél is mutatós legyen így elkészült karácsonyfánk, tanácsos a faltól elütő színű, kicsit látványosabb izzókkal ellátott füzért beszereznünk.

Lakberendezes Alternativ Karacsonyfa 7
Kép forrása: Pinterest/homestolove.com.au
Borítókép forrása: Shutterstock/Puzzlepix

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

Hűtsd le magad egy vegán kapros töklevessel!