A nagy fali textil körkép – segítünk a választásban!

A képek mellett megjelenő fali textilek melegséget, lágyságot, és új dimenziókat hoznak az otthonunkba. Olyanok, mint egy plusz íz a kedvenc ételünkben: nélküle is szeretjük, de amikor hozzáadjuk csak akkor jövünk rá, mennyire hiányzott eddig belőle!

Nyomtatott anyagok

Hatalmas virágminták, egzotikus tájkép, mandala, vagy éppen az éjszakában röppenő szárnyas rovarok is tarkíthatják a falunkat, ha a wall tapestry-k ezen kategóriája közül válogatunk. Éppen ezért ez áll legközelebb a hagyományos képekhez, azonban van egy ütőkártyája velük szemben: mégpedig, hogy a textilek mindig melegséget, otthonosságot hoznak az életünkbe. Használjuk ki a vékonyabb anyagok lágy esését, és csak amolyan „hanyag” módon rögzítsük két felső sarkánál a falhoz, hogy minden arra tévedő szellő megtáncoltathassa. A merevebb vásznak viszont akkor érvényesülnek igazán, ha alul és felül egy-egy bot vagy fa léc fogja közre az anyagot, és egy madzag segítségével akasztjuk a helyére. Ez utóbbi egyébként lazán kiválthatja akár a tapétát is – sőt, még jobb annál! Hiszen nem kell hozzá szakembert kerítenünk, és bármikor egy mozdulattal lecserélhetjük.

Lakberendezes Falitextil Wall Tapestry 1
Forrás: instagram/@shealeenlouise
Lakberendezes Falitextil Wall Tapestry 3
Forrás: instagram/@lovefrankiedotcom

Fali szőttesek

Otthonunk bármely pontját meleg zuggá varázsolja egy kézzel készített szőttes, de a gyerekszobában kimondottan ott a helye, hiszen utódunk imádni fogja tapizni a pihe-puha anyagot. Emellett sokkal biztonságosabb, mint mondjuk egy ugyanekkora méretű kép, ami akár sérülést is tud okozni, ha leesik a nagy párnacsata közepette. Az sem véletlen, hogy régen előszeretettel használták a gyerekágy közvetlen társaságában: nemcsak a falat védi, hanem akár gyermekünk fejét is az éjszakai nagy koppanásoktól, és nem utolsó sorban, sokkal melegebb érzetet nyújt, mint a csupasz fal. Az pedig, hogy még dekorál is, csak hab a tortán!

Lakberendezes Falitextil Wall Tapestry 2
Forrás: instagram/@noma_shop_official

Komoly szőnyegek

Fekete öves lakberendezőkkel, szőnyegmániás gyűjtőkkel, de a kuriózumokat kergetőkkel is madarat lehetne fogatni egy ilyen szőnyeggel borított hálószoba fallal. Aki viszont erre vágyik, annak ajánlatos nagyon képben lenni mind a szőnyegekkel, mind pedig a lakberendezési alapelvekkel kapcsolatban. Ugyanis ezek – főleg ekkor méretben – nem két filléres darabok, amit egyszerűen lecserélünk, ha mégsem jött be az első választás. Súlyuk is van rendesen, így mindenképp komoly felfüggesztést igényelnek, hacsak nem szeretnénk, hogy éjszaka meglepetések érjenek.

Lakberendezes Falitextil Wall Tapestry 4
Forrás: instagram/@leclairdecor

Macramé

A rojtos, bojtos, macramé fali díszek évek óta a bohém otthonok elmaradhatatlan kiegészítői. Méretüknél már csak a formaviláguk változatosabb, minden bizonnyal a világtörténelem során nem született két egyforma darab. Így hiába számít kicsit elcsépeltnek manapság, kézműves hangulatával mégis egyediséget hoz a nappalinkba, hálószobánkba, előszobánkba – azaz bárhova. Az általában naturális, fehér színekben megjelenő fali dekorációk nem hivalkodnak, nem ragadják egyből magukhoz a tekintetünket. Mert ők a térbeliségükkel, szoborszerűségükkel, és textúrájukkal hódítanak!

Lakberendezes Falitextil Wall Tapestry 5
Forrás: instagram/@cactusandmacrame

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

Kórházban töltötte az éjszakát II. Erzsébet – Ez volt az oka