Barion Pixel Interaktív gyerekszoba – Coloré

Interaktív gyerekszoba

2021. 02. 12.

Ha a hajunk összes szála égnek áll, mikor a gyerek már megint a könyvespolcot mássza meg, vagy Pókembert meghazudtoló mozdulatokkal veti át magát egyik bútorról a másikra, akkor eljött az ideje egy interaktív gyerekszoba kialakításának.

Tornász palántáknak

Szuper egység alakítható ki a bordásfal, tornász gyűrű és mászófal hármasával. És habár első hallásra úgy tűnik, elég sok helyet foglalnak, valójában csupán egy üresen álló falrészre van szükség és már mehet is a lógás, mászás, függeszkedés, csimpaszkodás. Győződjünk meg róla, hogy a falak bírni fogják a terhelést, illetve válasszunk a padlóra egy, a szoba stílusához is illő védőmatracot. Az igazán aprócska szobákban legyünk leleményesek: bőven elég lesz egy mászófal is az energiák levezetésre, az pedig kerüljön közvetlenül az ágy mellé – így biztos puhára huppan a delikvens.

Tipp: A mászófal mögötti falszakaszt telefesthetjük minimál hegy motívumokkal és máris indulhat a csúcsra törő expedíció!

Játszótéri hangulat

Mindenkinek hiányoznak az önfeledt játszóterezések, de némiképp pótolhatjuk az űrt, ha rendszeresítünk egy mini csúszdát vagy hintát gyermekünk szobájába. Ez a megoldás azok számára is opció lehet, akiknél esetleg a gipszkarton falak miatt az előző lehetőség nem jöhet számításba.

Tipp: A kislányok kimondottan rajongani fognak egy romantikus, rojtos dekorral ellátott hintáért.

All in one

Ha most állunk a gyerekszoba kialakítása előtt, akár egy elhúzódó pandémiára is berendezkedhetünk és kialakíthatunk egy komplex játszósarkot, melybe az ágyat is nagyon kreatívan beépíthetjük. Egyetlen veszély fenyeget: ha túl jól sikerül, még a vírus után sem lehet majd kikönyörögni a szobából a gyereket.

Kiemelt kép: unsplash.com

/otthon/lakberendezes/interaktiv-gyerekszoba/