Barion Pixel Ezért fontos az asztrológiában, hogy a csillagjegyünk mely csoportba tartozik – Coloré

Ezért fontos az asztrológiában, hogy a csillagjegyünk mely csoportba tartozik

2023. 04. 21.

A tizenkét csillagjegyet négy elemhez soroljuk: tűz, föld, levegő és víz. Ezen elemi csoportok mindegyike sajátos tulajdonságokkal rendelkezik. Együtt alkotják a természeti világot, így mindegyik valamilyen módon hat a másikra.

Azzal mindenki tisztában van, hogy milyen csillagjegybe tartozik, és hogy annak milyen fő jellemzői, negatív vagy pozitív jellemzői vannak. De arra kevesebben figyelnek, hogy a jegycsoport eleme is mekkora befolyással bír természetünkre, életutunkra. Lássuk, miként foglalhatóak össze az egyes csoportok!

Tűz jegyek: Kos, Oroszlán, Nyilas

A tűz elem elég erős bennük ahhoz, hogy visszaverjék a vereséget, a csalódást és a legsúlyosabb veszteségeket, amelyekkel az élet sújthat. A tűz nem a sztoicizmusról szól, hanem a rugalmasságról. A tűz állandó hajtóerő, motiváció, legyen szó a munkáról, libidóról, a kreativitásról vagy a kihívásokról. A tűz csillagjegyűek szenvedélyesek, dinamikusak és temperamentumosak. A tűz meleget tarthat, vagy nagy pusztítást is végezhet. Míg a tűz gyorsan kialszik üzemanyag nélkül, hogy tovább tudjon működni, ugyanakkor a hamuból is képes visszanyerni erejét. Egyetlen szikra is okozhat erdőtüzet. Ennek eredményeként a tűz jegyeket érdemes jól kezelni.

tűz, csillagjegy
Forrás: Unsplash

A légi jegyek: Ikrek, Mérleg, Vízöntő

A levegő az, ami összeköti szívünket és elménket a minket körülvevő világgal. A levegő az összekötő elem, amely végtelen információáramot közvetít felénk. Az asztrológiában a levegő elemet általában mentális és kognitív elemként írják le. Ezek az emberek dominánsak, szimbolikusan, de gyakran szó szerint is, biztosítják azokat a hidakat, amelyek segítenek összekapcsolni a tudat belső valóságait az objektív világ külső valóságaival. A légi csillagjegyek a cselekvésről, az ötletekről és a mozgásról ismertek, mindig friss levegőt adnak másoknak, kissé megfoghatatlanok, mint a szellő, és sok változás tőlük indul.

levegő
Forrás: Unsplash

Földi jegyek: Bika, Szűz, Bak

A Föld a szellem láthatóvá tételéről szól. Arról szól, hogy az ideálokat és a víziókat „a földre” hozzuk, manifesztáljuk. Ezeknek az embereknek küldetésük van, a magasabb birodalmak arra törekednek, hogy a Föld elemein keresztül fejezzék ki magukat. Olykor akadályokba ütköznek, ellentétes elképzelésű emberekkel, költségvetési korlátokkal, ellenségekkel és gyakorlati korlátokkal. Ők a „földelt” emberek a bolygón, akik lehoznak minket a talajra, és emlékeztetnek bennünket, hogy szilárd alapokon állunk. Kitartó, stabil építők, és kitartanak embereik mellett a nehéz időkben is. Jó napokon praktikusak, legrosszabb esetben túl anyagiasak.

föld
Forrás: Unsplash

Víz jegyek: Rák, Skorpió, Halak

A víz az érzelmekről szól: öröm, bánat, szenvedély, extázis, jó hangulat, rossz hangulat, és minden egyéb érzelmi állapot közöttük. Víz nélkül mindannyian embertelenné válnánk, hidegek és mechanikusak, szív és lélek nélküliek volnánk. Az intuitív, érzelmes és rendkívül érzékeny vízjegyek olyan titokzatosak lehetnek, mint maga az óceán. Akárcsak a víz, felfrissíthetnek, vagy a mélységükbe fullaszthatnak. Gyakran intenzív álmaik és határ menti intuícióik vannak. Fontos számukra a biztonság, elvégre a vízhez tartály kell, különben kiszárad, elfolyik, eltűnik.

víz csillagjegy
Forrás: Unsplash

Borítókép forrása: Unsplash