Barion Pixel Ők a 3 legbolondosabb csillagjegy az asztrológia és a Tarot alapján – Coloré

Ők a 3 legbolondosabb csillagjegy az asztrológia és a Tarot alapján

2023. 04. 16.

A Tarot szempontjából a Bolond kártya az újdonságot, a lehetőséget, a kezdeteket szimbolizálja, illetve a tettetést, amíg sikerül az egyszerű igazságot megtalálnunk.

A Bolond kártyája a Tarotban nullával van számozva – a korlátlan lehetőségek pontja, és metaforája emberi létezésünk kudarcainak, bolondságának és diadalainak.

A történészek úgy vélik , hogy az április elseje (Bolondok napjának) eredete a 16. századra és a tridenti zsinatra vezethető vissza, amely arra szólította fel az országokat, hogy térjenek át a Julianus-naptárról a református naptárra. A pápa jóváhagyta a Gergely-naptárt, amely január 1-jét tekintette az új naptári év kezdetének. Most pedig lássuk, hogy a csillagjegyek közül, melyek azok, akik a leginkább beleillenek a “bolond” metaforájába, olykor magukból, olykor másokból csinálva bolondot.

csillagjegy
Forrás: Unsplash

Kos

A Bolondok napja a Kos évszakába esik, ennek megfelelően a jegy szülöttei bármit megtesznek a nevetésért és nevettetésért, és nem átallnak a ló túloldalára is átesni ebben, legyen szó ijesztő viccekről vagy fizikai gúnyból. A Kos a tiszta tűz jegye, ezért aszerint él, hogy a szerencse a merészeknek kedvez, de a bolondság olykor a képzelet csapdájába taszíthatja.

Nyilas

A Nyilasokat egyesek ostobán optimistának nevezik. Olyan jegynek, akinek a szerencse nem igazán kedvez, de ő ezen jót tud mulatni. A Nyilas csillagjegyűek nem bánják, ha vicc áldozatai lesznek, sőt ezt az előnyükre képesek fordítani, és szívesen nevetnek a maguk galibáján is. „Ha az élet citrommal kínál, készíts limonádét!” – nagyjából ez a mentalitásuk.

Halak

Elvis híres dala, a Fool Rush állítólag teljesen a Halakat testesíti meg. Ők nem tudnak ellenállni a kedves csábításnak, a rábeszélőknek és rászedőknek, gyakran tényleg a bolondját járatják velük, mert naívan hiszékenyek és segíteni akarnak. A tarot fő arkánumában a Halak a Bolond kártyához kapcsolódik. A Halak csillagjegyű emberek gyanútlan naivitást, ártalmatlan tisztaságot képviselnek, ami egyszerre üdítő és nyugtalanító is. Meg kell tanulniuk néha levenniük a rózsaszín szemüveget, mert túlzott empátiájuk a vesztüket okozhatja.

Borítókép forrása: Unsplash