Barion Pixel A Mérleg személyisége nem véletlenül megosztó: 3+1 ok, amiért az agyunkra mehet – Coloré

A Mérleg személyisége nem véletlenül megosztó: 3+1 ok, amiért az agyunkra mehet

2023. 10. 12.

A Mérleg egy légjegy, érdekes módon az állatöv egyetlen élettelen tárgya, egyensúlyra és harmóniára törekszik, mégis sokan elviselhetetlennek tartják őket.

A Mérleg a szimmetria, harmónia megszállottja, törekszik az egyensúly megteremtésére az élet minden területén. A Vénusz a szerelmet, szépséget és pénzt irányító bolygó uralma alatt a Mérlegek imádják a művészetet, az intellektuális kapcsolódásokat és a hozzáértést. Szeretik, ha egy tárgy vagy személy lenyűgözi őket, szeretik a szépet, a rajongó szerelmet, ha létrehozhatnak valamit. Kitűnő művészek, kreatív szakemberek, építészek dekoratőrök vagy stylistok.

Mérleg
Forrás: Unsplash

De ha szerelembe esel egy Mérleggel…sok sikert! Van néhány vonásuk, ami igencsak megnehezíti az életet az oldalukon.

Szeretik a szépet, sőt, a luxust. Néha ez abba fordul, hogy a külső alapján választanak maguknak párt. Aztán, ha valami nem stimmel, igyekeznek kiegyensúlyozni a hiányosságokat – gyakran sikertelenül. A luxus iránti fogékonyságuk pedig más jegyekben a sznobság érzetét keltheti.

Állandóan lamentálnak, méricskélnek, pro- és kontra érveket állítanak össze, keresik a törékeny egyensúlyt, pont ezért képesek hihetetlen hosszú ideig nem dönteni valami vagy valaki felől. Ez bizonyos esetekben egy kapcsolat végét jelentheti.

csillagjegy
Forrás: Unsplash

Állandó párkapcsolatban óvatosnak kell lenniük azzal, hogy kapcsolatuk megbeszélt határain kívül ne keressenek figyelmet. A Mérlegek szeretnek imponálni, mindenkit boldogan és elkötelezetten megőrizni maguknak, így beleférhet nekik némi flört is akár.

Ebből fakadóan pedig exeiket is maguk körül tartják, ami kimondottan irritáló lehet.

A Mérlegeknek azért rengeteg erőssége és jó tulajdonsága is van, nagyon elbűvölőek és higgadtak tudnak lenni, nem szeretnek veszekedni. Jellegzetes kettősségüktől és latolgatásuktól eltekintve, a Mérlegek gyakorlatilag bármilyen társadalmi helyzetben képesek eligazodni, igazságosak és jószívűek, illetve könnyedén megoldják a konfliktusokat.

Borítókép forrása: Unsplash
0 /eletmod/ezoteria/a-merleg-szemelyisege/