Barion Pixel Ez vár Vilmos herceg és Katalin gyermekeire, ha apjuk megörökli a trónt – Coloré

Ez vár Vilmos herceg és Katalin gyermekeire, ha apjuk megörökli a trónt

2024. 04. 28.

György herceg, Sarolta hercegnő és Lajos herceg is új címeket kap, ha a Vilmos hercegből király lesz.

III. Károly király aggasztó egészségügyi állapota és nem éppen fiatal kora miatt egyre többen elemzik, mi lesz, ha egyszer Károly nem lesz és idősebbik fia, Vilmos lép a trónra. Ez valószínűleg be is következik, akkor pedig a Katalin hercegnével közös gyermekeik élete is megváltozik, a címeiket illetően mindenképp.

György herceg, a legidősebb gyermek valószínűleg meglehetősen egyszerűen a walesi herceggé válik, amikor apja trónra lép, vagyis azonnal megörökli Vilmos címét. Így volt ez Vilmos herceg és Károly esetén is, amikor utóbbiból király lett, fiára szállt a hercegi cím, Katalin pedig lett a wales-i hercegné, amely címet korábban a szeretett Diana birtokolt. Gareth Russell királyi történész szerint a cím ugyan nem automatikusan adódik tovább, de nagy eséllyel a szülők így fognak tenni és átadományozzák.

Vilmos herceg és a család
Kép forrása: Getty Images

A kisebb testvérek esetében már nem ilyen kézenfekvő a helyzet. A most 8 éves Sarolta valószínűleg örökli majd Anna hercegnő királyi hercegnő címét, ám ez nem biztos, hogy egybe esik Vilmos trónra kerülésével. A királyi hercegnő címet hagyományosan az uralkodó legidősebb lánya hordja, és egy életre kapja. Vagyis, ha Vilmos herceg koronázásakor Anna él, akkor Saroltának haláláig “kell várnia”, hogy megkapja a címet. De itt sem biztos semmi, hiszen volt, amikor a család a címet 20 évig parkoltatta.

A kis Lajos herceg eközben York hercege lehet majd, de azt most a botrányos életű András herceg birtokolja haláláig. Ezt a címet jellemzően az uralkodó második fia kapja, Harry herceg viszont nem kaphatta meg, hiszen András él.

Forrás: US Magazine
Borítókép forrása: Chris Jackson / Staff / Getty Images