Barion Pixel A peches színész, aki sem a Harry Potter, sem az Alkonyat főszerepét nem kapta meg – Coloré

A peches színész, aki sem a Harry Potter, sem az Alkonyat főszerepét nem kapta meg

2024. 01. 03.

Az Alkonyat saga és a Harry Potter filmek voltak a kétezres évek legnagyobb blockbusterei, amelyek hihetetlen módon elragadták a fiatal és idősebb korosztályokat is.

A Harry Potter könyvek filmes adaptációi illetve az Alkonyat könyvek mozi változatai is elképesztő sikereket értek el, és jó pár fiatal színészt raktak fel a térképre, akik azóta is ebből a népszerűségből élnek vagy épp ennek köszönhetik A-listás ismertségüket. Daniel Radcliffe és Robert Pattinson és szép utat járt be azóta, nevük pedig ott ragyog Hollywood legnagyobb csillagai között.

A két karakter és a két színész egyben azonban azt is jelentette, hogy mások elestek a szereptől, akiket szintén meghallgattak. Volt olyan is, aki mindkét szerepre esélyes volt, de végül a cuki Daniel és a tini sármmal megáldott Robert kiejtette.

Jamie Campbell Bower-t castingolták mindkét esetben, de végül csak mellékszerepeket kapott. Az idő azonban teret enged a tehetségeknek, ő is megkapta a neki járó ismertséget, méghozzá a Stranger Things-zel, amiben ő a főgonosz, Vecna.

Jamie Campbell Bower, Harry Potter
Forrás: Netflix

Egy podcastban mesélt arról a sztár, hogy Wyck Godfrey, az Alkonyat producere kereste meg és teljesen el is akadt a szava. Edward szerepére szánták, de végül a közös kamera felvételig Kristen Stewarttal nem jutott el.

Azt hiszem, az élet annyira őrült és mozgalmas volt, hogy ez csak egy volt azon dolgok közül, amelyek soha nem valósultak meg.

– mondta Jamie, aki végül az Új hold-ban kapott szerepet, mint a Volturi vámpírvezér, Caiust.

Ekkor 19 éves volt Bower, ám sokkal korábban is megkörnyékezte a nagy lehetőség, méghozzá a Harry Potterrel, mikor a castingosok az iskolájába mentek tehetségeket felkutatni. El is jutott Chris Columbus rendezőig, aki végül nem juttatta tovább Harry szerepére.

Tíz évvel később azonban megkaphatta Gellert Grindelwald szerepét a Harry Potter: A Halál Ereklyéi 1. részében, majd Jamie megismételte a szerepét a 2018-as Legendás állatok: Grindelwald bűntettei című filmben.

Forrás: Just Jared

Borítókép forrása: HBO Max