Barion Pixel Gary Oldman kemény kritikát fogalmazott meg önmagával szemben a Harry Potter Sirius Black-jeként – Coloré

Gary Oldman kemény kritikát fogalmazott meg önmagával szemben a Harry Potter Sirius Black-jeként

2023. 12. 30.

Az Oscar-díjas sztár, Gary Oldman bevallotta, hogy jellemzően elég kritikus véleménye van a korábbi teljesítményeivel kapcsolatban.

Gary Oldmant nem varázsolta el Sirius Black, vagyis elégedetlen a megformálásával, többet is ki lehetett volna hozni belőle a 65 éves színész szerint.

Oldman Slow Horses című sorozata a múlt hónapban a harmadik évaddal tért vissza az Apple TV+-on, ennek nyomán interjút is adott, amiben élesen bírálta Sirius Black szerepét a Harry Potter franchise-ban. Josh Horowitz Happy Sad Confused podcastjában mondta el, hogy a szeretett Harry Potter karakter ábrázolása mindössze „középszerű” volt a mostani fejével nézve.

Gary Oldman
Forrás: HBO Max

Másképp is el játszhattam volna, középszerű volt a teljesítményem. Talán, ha úgy olvastam volna az eredeti könyveket, mint Alan Rickman, másként kaptam volna el a fonalat, tudtam volna, mi következik, és akkor őszintén azt hiszem, másképp is játszottam volna.

– nyilatkozta a podcastban Gary Oldman.

Az Oscar-díjas sztár ugyanis nem olvasta el előtte J.K. Rowling műveit, csak a forgatókönyvre hagyatkozott. A néhai legenda, Alan Rickman, aki Piton professzort keltette életre, viszont örömmel falta a regényeket és ezek építették karakterét.

Gary Oldman 2004-ben lépett be a franchise-ba Sirius Black szerepében a Harry Potter és az azkabani fogoly című részben. Karakterét megismételte a Harry Potter és a Főnix Rendjében, illetve a franchise utolsó filmjében is, a Halál Ereklyéi: 2. részben is volt egy cameoja.

Gary Oldman
Forrás: HBO Max

A színész szerint az volna a baj, ha korábbi filmjeit megnézve azt mondaná, Jaj, de csodálatos voltam. Akkor oda a fejlődés, az önkritika és egyáltalán. A közepes teljesítmény ellenére imádja a Harry Potter filmeket, azt mondta, valósággal megmentették a magánéletét. Mert, mikor elvált, 42 évesen a legkevesebb munkával a legtöbb pénzt kereshette a HP-ban, és a Batman-ben, így sok időt tölthetett el a gyerekeivel.

Forrás: Variety
Borítókép forrása: HBO Max