Barion Pixel 50 fölött a petting a menő? Szexpraktikák a változókor után nőknek és férfiaknak – Coloré

50 fölött a petting a menő? Szexpraktikák a változókor után nőknek és férfiaknak

2024. 05. 25.

Minden kornak, korszaknak megvan a maga nehézsége és persze előnye is. A változókor után sem kell minden jóról, így a szexről sem lemondani. Jöjjenek a praktikák!

Szex változókor után. Sokak szerint városi legenda, hogy működik. Inkább húzzuk le a rolót és keressünk más elfoglaltságot, mint a lepedőakrobatikát a B-oldal színesítésére. Bizony, sokak szerint ez a jellemző változókorra, pedig ez közel sincs így!

Változókor
Kép forrása: Getty Images

A menopauza nem csak hőhullámmal és hangulatingadozással keseríti meg az idősebb nők és a környezetük életét, ugyanis a szexuális életbe is belerondíthat. Ennek legfőbb bűnősei a hormonális változással megjelenő hüvelyszárazság és az amiatt bekövetkező csökkenő libidó. Kár lenne azonban belenyugodni ebbe az állapotba és elfogadni azt, hogy itt a vége, nem lehet mit csinálni.

A változókor valaminek a vége és másnak a kezdete lehet

Tény, hogy a változókorral megszűnik a havi rendszerességű menstruáció, amely egyet jelent azzal is, hogy a reproduktív időszak végéhez érkezett a nő. Valóban lezárul egy korszak, de nem kell egyet jelentenie a szexualitás halálával!

A tünetek intenzitása nem egyforma minden nőnél, így vannak, akik megküzdenek a kellemetlenségekkel, de azt számos módon kordában lehet tartani, és arra is vannak módszerek, hogy a libidót visszatornázzuk.

Egy nő se higgye el, hogy ez a kellemetlenség és az öregedés tünetei csakis a rájuk jellemzők, hiszen a férfiaknak is meg kell küzdeniük hasonlóval!

Változókor
Kép forrása: Getty Images

Ne mondj le a szexről csak mert túl vagy a klimaxon!

Igen, túl kell élni a több mint harminc tünetet produkáló hormonális változással járó folyamatot, és könnyen lehet, hogy a nők megtapasztalják a vágyvesztést is, ugyanakkor ebben a korban már olyan előnyökkel rendelkeznek a hölgyek, amivel fiatalon nem. Tudják, hogy mire van szükségük, így, ha a partnerükkel meg tudják osztani a vágyaikat, megsokszorozhatják az öröm érzését.

Jöhet az új tinikor?

Fiatalon hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy idősebb korban sem szükség, sem igény nincs a szexre, de ez nem így van. Az üres családi fészek lehetővé teszi, hogy a párok visszataláljanak egymáshoz, sőt, előkerülhetnek a szexuális játékok, és egyáltalán nincs késő új pózokat kipróbálni! Nem szégyen, ha a hüvelyszárazság ellen síkosítót kell bevetni, ugyanis így visszahozható, sőt növelhető az élvezet mértéke. Szakemberek szerint a lényeg nem is a behatoláson van már egy bizonyos kor felett, hanem az előjátékon. Igen, vissza kell térnünk az tinikorunk idejére, amikor a petting tette ki a szexuális együttlétek legnagyobb részét. Az érintés, a finom játék és a cirógatás a nők számára bizonyított, hogy sokkal nagyobb kielégülést okoz a klimax után, mint a előtte, sőt a férfiak néha lassabb vagy kevésbé tartó merevedésének is jót tesz egy is játék.

Bizonyos természetes tápanyagok fogyasztásával csökkenthetőek a változókori nyűgök és az úgynevezett fitoösztrogének mennyisége is, ezért érdemes lenmagot, szezámmagot, bogyós és aszalt gyümölcsöket, fokhagymát fogyasztani, míg a magas tápértékű szuperélelmiszerek és a maca gyökér a libidó felélesztésében is segíthet.

Nyitókép forrása: Getty Images

/csalad/szex/valtozokor-szexpraktikak/