Barion Pixel Síkosító házilag is készíthető a sikamlós percekért és a kényelmért – Coloré

Síkosító házilag is készíthető a sikamlós percekért és a kényelmért

2023. 11. 07.

A változások nem mindig drasztikusak az életünkben, de van, hogy olyan jelentős, hogy azt több ponton is megtapasztalhatjuk. A hüvelyszárazság nemcsak az intimitásra nyomhatja rá a bélyeget, de a mindennapi életre is kihatással lehet. Tudtad, hogy síkosító házilag is készíthető?

A síkosító nem úri huncutság, nemcsak a szexuális játékok során alkalmazható készítmény. A hüvelyszárazság ugyanis megkeserítheti a hölgyek életét. A síkosító házilag is elkészíthető, de ne szaladjunk ennyire előre.

Síkosító házilag
Nem csak az idősebb korosztály problémája lehet a hüvelyszárazság / Kép forrása: PeopleImages / Getty Images

Miért lehet sivatag odalent?

A hüvelyszárazságnak többféle oka lehet:

  • terhesség és szoptatás ideje alatt a hormonális változás miatt következhet be,
  • a szülés nagy feladat a baba és a mama számára is. A szülő nő hüvelyének izomzatát és nyálkahártyáját is megterheli,
  • a menopauza során az ösztrogén mennyisége megcsappan, amelynek következtében a hüvely hidratáltsága is megváltozhat,
  • egyes gyógyszerek mellékhatásaként is jelentkezhet,
  • kevesen gondolják, de a psziché is befolyásolja a hüvely nedvességét, vagyis a szorongás és a stressz is faktor lehet,
  • a személyes higiénia hatással van a hüvely nedvességére,
  • a túlzott szexuális élet, a hosszan tartó aktus is kiválthat hüvelyszárazságot.

A hüvelyszárazság tünetei

Ég, viszket odalent? Azonnal a patikába szaladsz vény nélkül kapható hüvelykúpért? Lehet, nem gomba és nem is baktérium okolható a tünetért, hanem a hüvelyszárazság.

További tünet lehet az intim területen jelentkező fájdalom együttlétek során. A szárazság miatt bekövetkező súrlódás kidörzsölheti a bőrt, amely sebekkel és vérzéssel is járhat. Ha pedig sérülések keletkeznek a hüvely környékén, akkor gyulladások is felléphetnek. A tünetek külön-külön is diszkomfort érzését adhatják. Ez lelkileg is megviselheti a nőt és természetesen kihat a szexuális élet minőségére.

Mikor javasolt síkosítót használni?

A bármilyen okból fellépő hüvelyi szárazság kellemetlenségét oldani lehet megfelelő készítménnyel.

A szexuális játékeszközök használata során síkosítóval lehet fokozni az élvezetet, ugyanakkor hüvelyszárazság esetén is lehetővé teszi a kényelmesebb szexet, könnyebb behatolást.

Az óvszer használatától sokan megriadnak, mintha zokniban mosnának lábat. Azonban az élvezeti értéket megnövelheti, ha ezt a védekezési módszert síkosító használatával kombinálják. Ráadásul abban is segítheti a párokat, hogy hüvelyszárazság esetén is hosszabb és élvezetesebb legyen az együttlét, mert a dörzsölést megszünteti.

Síkosító házilag
Az aloé vera és a kókuszolaj kombinációja házi síkosítóként is működhet / Kép forrása: dvulikaia / Getty Images

Síkosító házilag

Nincs kedved vagy épp cikinek tartod, hogy síkosítót szerezz be? Akár otthon is elkészíthetsz természetes hozzávalókból.

Kókuszolaj és aloé vera gél együttese jó megoldás, ugyanis az aloé vera hidratáló hatásáról ismert. Arra figyelj, hogy vegyi- és illatanyagoktól mentes gélt használj, a kókuszolaj pedig kiváló természetes kenőanyagként viselkedik, amely még hidratál is. Azt fontos kiemelni, ha ezt a házi verziót akarod használni, akkor az óvszert el kell felejteni, mert a kókuszolaj a gumi anyagában kárt tehet és nem fogja a megfelelő védelmet biztosítani.

A síkosító házilag történő elkészítése során egy edényben keverd össze a két alapanyagot. Nem kell ipari mennyiséggel dolgozni, csak kicsiben gondolkodj. Arra törekedj, hogy jól kenhető, de ne folyós állagot kapj.

Ha ez a két alapanyag nincs otthon, de síkosító sem áll a rendelkezésedre, akkor se nyúlj megoldásként a testápolóért, mert az olyan vegyi anyagokat tartalmazhat, amely irritációt okozhat. Felejtsd el a sütésre, főzésre használt olajat is, mert nem biztos, hogy úgy csúszik, ahogy te gondolod és akár irritálhatja a bőrt.

Nyitókép forrása: Doucefleur / Getty Images
/csalad/szex/sikosito-hazilag/