Barion Pixel Valkusz Milán: Mindenki serlegként tekint rám, ami nagyon rossz érzés – Coloré

Valkusz Milán: Mindenki serlegként tekint rám, ami nagyon rossz érzés

2024. 09. 23.

Valkusz Milán őrületes ősz elé néz, ugyanis az RTL X-Faktor megújult zsűrijének a tagja. A ValMar duó népszerű rappere a colore.hu-nak arról mesélt, milyen érzés volt számára, amikor felkérték erre a szerepre.

Önmagában a felkeresés is már egy felpezsdítő érzés volt, hogy számítanak rám és értékelik annyira a munkásságomat, hogy behívjanak, meghallgassanak. A castingon igyekeztem a legtöbbet kihozni magamból, mert szerettem volna élni lehetőséggel. Büszkeséggel töltött el, hogy engem választottak” – magyarázta Milán majd hozzátette, az, hogy több jelölt közül rá esett a választás, az szerinte annak köszönhető, hogy végig önmagát adta és nem arra fókuszált, kik ülnek majd mellette a zsűriszékeken.

Úgy véli, nem lesz szőrősszívű ítész, de ez nem zárja ki azt, hogy kellő komolysággal és fegyelemmel viszonyul majd a feltörekvő tehetségekhez. „Igyekszem majd mögélátni a dolgoknak, és nem csak az adott produkciót és az énekhangot nézni, hanem azt, hogy kiből mit lehet kihozni. Inkább menedzsment szempontból fogom nézni, hogy ki lehet az, akit Magyarországon szerethetnek, aki be tud futni, mert olyan karakter, egyéniség.

Természetesen ez nem lesz nehéz számára, hiszen ő és társa, Marics Peti is megmászták a szamárlétrát, így nincs más dolga, mint a ValMar sikereiből kiindulni.

A mi sikerünknek a titka talán az, hogy kell egy jó üzenet, egy pozitív kisugárzás. Rájöttünk, hogy mi tud itthon sláger lenni: egyszerű, nagyszerű alapokon. A mi esetünkben már teljesen más volt a recept. Kell a minél több megjelenés, belelökni az arcodat az emberek szemébe. Marketing alapon, minél többször látsz valamit, annál jobban megjegyzed. Kell ambíciónak lennie, szeretned kell a zenédet, kell a szenvedély. Mi imádjuk, amit csinálunk.

Mint mondja, a népszerűségnek megvan az ára. „Az a nehéz, hogy mindenhol felismernek, mindenhol figyelnek, nincs privát szféra, nem lehet elbújni sehova. Egy impulzív életben nem tud az ember mindig jó pofát vágni és eltűnni kicsit a világ elől, pedig erre mindenkinek szüksége van.”

Valkusz Milánt érte pár csalódás

Milán nem olyan régen ünnepelte 28. születésnapját, azonban nem csaptak hatalmas bulit, ahogyan a legtöbb kortársa tenné. Ugyan hiányoznak neki a régi, jó házibulik, viszont ma már inkább kihagyja ezeket.

A születésnapomat szűk körben ünnepeljük minden évben. Nem tartunk nagy bulit, inkább a családdal és a közeli barátokkal vagyok olyankor. Régen szerettem a nagy házibulikat, ma már viszont megválogatom, kikkel vagyok. Nem lehet bízni az emberekben, hogy ne tolják túl. Meghívsz pár barátot, majd elindul egy láncreakció és azon kapod magad, hogy harminc ember bulizik nálad és mindenki zaklat hülyeségekkel. Szomorú, mert hiányoznak ezek a bulik, most már viszont mindenki serlegként tekint rám, ami nagyon rossz érzés.”

Nem meglepő módon, éppen ezért nem bízik meg olyan könnyen az emberekben, ugyanis több csalódás is érte már. Míg a színpadon az extrovertált Milán láthatjuk, a magánéletében sokkal inkább introvertált.

Úgy érzem manapság, hogy ha kinyílsz, akkor nagyon könnyen sérülhetsz. Az emberek visszaélnek az információkkal, majd az interneten elindítják a pletykákat, kiszínezve az emberről a sztorikat, mert mindig egy wow-faktort ki kell találni. Főleg, ha rólam van szó… Félően nyílok meg és beszélgetek ismeretlenekkel – magyarázta Milán. – Azt tapasztalom, hogy a legtöbben rosszat akarnak azoknak, akik sikeresebbek náluk. Irigységből adódóan van az embernek egy toxikus oldala, amivel csak ártani akar, és vízben pusztulva látni. Manapság nagyon sok az utálat és az ebből kifolyó tett. Mindig szeretettel állok mindenki felé, bennem nincs meg ez az utálat.”

Saját maga példáján keresztül eltudja mondani, mit tanácsolna azoknak, akik hasonló rosszindulattal találják szembe magukat

A rapper nem rágódik azon, ha valaki képmutató és rosszakaró, hiszen a rajongóitól rengeteg szeretet kap. „A legfontosabb az önismeret. Tudnia kell az embernek magáról, hogy kicsoda, mit képvisel és ki ő a nap elején és végén. Egy megrendíthetetlen önképnek kell lennie. A másik szubjektív véleményének a befogadása az nemes egyszerűen a másik életének a megélése és a másik életének a rávetítése rád. Az nem valós. A lényeg, hogy te mit gondolsz magadról, és nem szabad, hogy mások véleménye elbizonytalanítson a saját magabiztosságadban. Kell az ego. Kell egy egészséges önkép, hogy tisztában legyél a saját értékeiddel.

Valkusz Milan Instagram
Valkusz Milan Instagram

Végezetül pedig azt is elárulta, mit szeretne elérni tíz éven belül.

A jövőben szeretném, ha egyre nagyobb sikereket tudnánk elérni a zenében. Konzisztensnek tartani magunkat a karrierhez. Megtalálni az egyensúlyt magunkban, ne vállaljuk túl magunkat, mert annak rossz következményei lehetnek. Fontos a megújulás, mindig a legjobb önmagadat adni, vetíteni a zenék alapján. Jó embernek maradni és valamit hozzátenni a világhoz, ami építő jellegű.”