Barion Pixel Campus Fesztivál 2023: mától újra dübörög a basszus a debreceni Nagyerdőben – Coloré

Campus Fesztivál 2023: mától újra dübörög a basszus a debreceni Nagyerdőben

2023. 07. 19.

Valmarral kezd, a Carson Comával és Majkával zár a 2023-as Campus Fesztivál, de a hazai és külföldi fellépők mellett számos egyéb attrakcióval is kecsegtetik a fesztiválozókat a szervezők július 19-22. között.

Húsz programhelyszínnel, 315 zenei produkcióval, hetven debreceni zenekarral és előadóval és változatos gasztronómiai kínálattal várják a szervezők a Campus Fesztivál 2023 résztvevőit a debreceni Nagyerdőben. 

Campus Fesztivál 2023: a zene az kell!

A tavalyi év első, teltházas koncertje után bízhatunk abban, hogy a debreceni Campus Fesztivál kinőtt a gyermekcipőből, s évről évre képes lesz a megújulásra. A lineupot elnézve nincs okunk panaszra, hiszen ma, azaz július 19-én már 17:00-kor elindul a buli a Metal-Sheet Nagyszínpadon, ahol 4S Street kezdi meg a bulit. 18:30-kor aztán érkezik az este főfellépője: Valmar, őt ByeAlex és a Slepp, majd a Bagossy Brothers Company követik. 

Csütörtökön a Margaret Islanddel kezdhetjük meg az izzadást a nagyszínpad előtt, majd 18:30-kor Horváth Tamás csap bele a húrokba, őt pedig a Halott Pénz zenekar követi. Az est vitán felüli fő fellépője a német, Grammy-díjra jelölt lemezlovas, Robin Shulz, aki a deep house, tropical house és future house melódiákkal teremti meg a reggelig tartó buli felütését. 

Campus Fesztivál
Mától dübörög a Campus Fesztivál a debreceni Nagyerdőben. amKép forrása: Unsplash.com

Pénteken a Vad Fruttikkal és Azariahval is találkozhatunk a nagyszínpad előtt, majd 20:15-kor a legendás Tankcsapdacsap bele a húrok közé. Őket az osztrák Parov Stelar formáció követi: Markus Ecklmayr, Gerd Rahstorfer, Elena Karafizi, Hans-Juergen Bart, Michael Wittner és Marcus Fuereder áprilisi, Budapest Parkos koncertjük után ismét az elektronikus swing műfajával kápráztatják el a magyar közönséget. 

Július 22-én, szombaton érdemes betárazni a frissítőkből, mert nehezen lehet majd elmozdulni a nagyszínpad elől. 17:00-kor a Blahalouisiana adja meg az este felütését, őket a Carson Coma, és a ZAZ zenekar követik. A fesztivált Majkazárja majd: az ózdi hős a Balaton Sound és az EFOTT után a Campuson is belecsap a Kicsikét szűk a világ nekem dallamaiba. 

Változatos műfajok, változatos korszakok

Persze, a Campus Fesztivál 2023 kapcsán nemcsak a napi programok felbontását érdemes górcső alá venni, hanem a zenei műfajok és előadók sokszínűségét és változatosságát is. A fesztiválon képviseltetik magukat a HipHop és trap műfaj nagyágyúi, így például 6363, AK26, AKC Kretta, AKC Misi, a Bëlga, Bongor, BSW, Dé:Nash, Ekhoe, Ganxsta Zolee, HoeznTrogerz, a Hősök zenekar, Ibbigang, KKevin, Kolg8Eight, Krúbi, Lil Frakk, Mikee és még sokan mások. 

A fesztiválnak underground fronton sincs szégyenkezni valója, hiszen a műfaj kedvelői (a teljesség igénye nélkül) találkozhatnak Budaival, Eulennel, Gagával, és Katamiival is, de Palotai, és Keyone is képviseltetik magukat a programsorozaton. 

Szerencsére női előadókból sem lesz hiány a fesztiválon: a legendák közül színpadra lép Balázs Klári (aki természetesen Kora Gyuri bácsit sem hagyja otthon), Péterfy Bori és a Megasztár első szériájának győztese, Tóth Vera. A feltörekvő tehetségek közül pedig elmerülhetünk aZorka, Erdős Fruzsi, Jéger Dorka, Kollányi Zsuzsi, Lábas Viki (Margaret Island), Ohnody és Szczuka Panka dallamaiban is. 

A programsorozatra a Campus Fesztivál weboldalán vásárolhatók jegyek. 

Borítókép forrása: Unsplash.com
Forrás: campusfesztival.hu, Campus Fesztivál Facebook oldala