Barion Pixel EFOTT 2023: mától újra dübörög az ország legnagyobb hallgatói bulija – Coloré

EFOTT 2023: mától újra dübörög az ország legnagyobb hallgatói bulija

2023. 07. 12.

Valmarral nyit, Follow the Flow-val, Byealexszel, Azahriah-val és Majkával zár a 2023. július 12-15. között megrendezésre kerülő EFOTT, de retro életérzésből sem lesz hiány idén a Velencei-tó északi partján.

Erős lineuppal, kulturális- és sportprogramok hadával nyit az EFOTT 2023, azaz Magyarország egyetlen, kifejezetten egyetemistáknak megrendezett fesztiválja, amely idén ismét a Velencei-tó északi partján kerül megrendezésre.

EFOTT 2023: fellépő hegyek, hova legyek? 

Két nagyszínpaddal, két arénával és számos kisebb stage-dzsel várja az egyetemistákat az EFOTT 2023, amely színes zenei csemegékkel kecsegteti a fiatalokat. A nyitónapon (azaz ma, július 12-én) a Carson Coma és Valmar adják meg a buli felütését, míg a HSUP Nagyszínpadon mindeközben NemazalányxSofi, valamint BrunoxSpacc pengetik majd a húrokat. 

Csütörtökön igazi retro életérzés dübörög majd a Velencei-tavon: 18:30-kor a TNT nyitja meg az estét, őket a Best of Geszti követi, majd 21:45-kor Blue, Colture Beat, La Bouche folytatják, 23:30-kor pedig Korda György és Balázs Klári érkeznek majd a közönség elé. (Bízunk benne, hogy felcsendül majd az óriási népszerűségnek örvendő örök klasszikus Reptér című nóta!) Mindeközben a HSUP Nagyszínpad sem marad fellépő nélkül: 21:30-kor a Honeybeast, 23:00-kor pedig a Punnany Massif szórakoztatja majd a fiatalokat. 

EFOTT 2023
EFOTT 2023: Mától ismét dübörög a buli a Velencei-tó északi partján. Kép forrása: Unsplash.com

Július 14-én, pénteken igazi különlegességgel készülnek a szervezők: a színpadra lép az EFOTT Legends, amelynek lényege, hogy legendás, magyar előadók találkoznak a mai generáció sztárjaival. A legendák közül fellép Csepregi Éva és Végvári Ádám, azaz a Neoton Família, Zalatnay Sarolta, Nagy Feró és Karácsony János is. 

„Remélem, hogy készültök a péntekre, mi is ott leszünk a Legends koncerten, és mindenkit nagyon nagy szeretettel várunk. Nagyon készülünk rá!” – üzeni Csepregi Éva és Végvári Ádám az EFOTT közösségimédia-profiljára feltett videóban. 

A legendák után valóban napjaink legnépszerűbb együtteseié a terep: pénteken fellép még a Wellhello, Dzsúdló és a Hallott Pénz zenekar, de a BlahalouisianaMargaret IslandKrúbi és Beton.Hofi is a lineup részét képezik. 

A szervezők nem vicceltek a fellépők összeállításával, hiszen szombaton az abszolút nagyágyuké a szerep a fesztivál zárása apropóján: 18:30-kor a Follow the Flow nyitja meg az estét, őket ByeAlex és a Slepp követi. 21:45-kor Azahriah lép színpadra, majd 23:30-kor Majka zárja a show-t a nagyszínpadon. 

A zenén túl

Az elképesztő zenei repertoár mellett színes programokkal is csalogatják a fiatalokat Velencére: a Z generációs fiatalok legnagyobb állásportálja, a Zyntern.com közreműködésével újra megnyitja ajtaját a Karrier Zóna, ahol laza, kötetlen környezetben találkozhatnak a munkaadók a tehetséges pályakezdőkkel, lelkes gyakornokokkal. 

Semmelweis Egyetem is kiveszi a részét az egyetemisták ellátásából. Mobil szűrőállomásukat bárki felkeresheti: fiatalok, akik többet szeretnének tudni az általános állapotukról, de azok is nyugodtan meglátogathatják őket, akinek egy kis extra egészségügyi segítségre van szükségük. 

A koncerteken kívül drámafoglalkozásokon és kreatív dalszerző versenyen is részt vehetnek az EFOTT fesztiválozói, de pszichológus hallgatókkal is beszélgethetnek olyan, mára mindennaposnak számító problémákról, mint a stresszkezelés vagy a depresszió. A rekreációs pontokra is érdemes odafigyelni: a másnaposok masszázzsal vagy húslevessel kúrálhatják a macskajajt az erre kihelyezett pontokon. 

Források: EFOTT Facebook oldal, EFOTT.hu
Borítókép forrása: Unsplash.com