Barion Pixel Sziget 2023: Imagine Dragonsszal és David Guettával dudoroghatunk holnaptól az Óbudai-szigeten – Coloré

Sziget 2023: Imagine Dragonsszal és David Guettával dudoroghatunk holnaptól az Óbudai-szigeten

2023. 08. 09.

Ezernyi stílus és formáció egy helyen: ez a Sziget! Augusztus 10-15. között újra együtt bulizhatunk kedvenceinkkel az Óbudai-szigeten, ahol a sztárfellépő Imagine Dragons és Billie Eilish mellett az elektronikus- és alternatív zene nagyjaival is találkozhatunk, mindezt kívül-belül megújult környezetben, méretesre tervezett színpadok előtt.

„Nem fogok »dárenbészre dudorogni«” – szól Janklovics Péter humorista ezerszer idézett fesztiválpromóciója, amely a Sziget 2023 alkalmával is ugyanolyan aktuális, mint 2009-ben. A „dárenbészes dudorgás” mellett ugyanis idén igazi csemegékkel örvendeztetnek meg minket a szervezők: fellép az Imagine Dragons és David Guetta, de a magyar zenei élet nagyjai is képviseltetik magukat az Óbudai-szigeten.  

Sziget 2023: sokkoló vizuál, erőteljes line-up

Nemcsak a felhozatal, de a Sziget 2023 legnagyobb zenei helyszíneinek méretei is figyelemre méltóak: míg a Nagyszínpad több mint ezer négyzetméteres alapterülettel büszkélkedhet, addig a Samsung Party Aréna nézőtere négyezer négyzetméter, a FreeDome presented by Mastercard sátra pedig több, mint tízezer fős befogadóképességgel rendelkezik, így idén sem kell attól tartanunk, hogy magányosan töltjük majd az időt a Nagyszínpad előtt.

Az augusztus 10-15. között megrendezendő fesztivál hat fesztiválnapján huszonnégy fellépőből összesen hét headliner szintű sztárt köszönhetünk a Sziget Nagyszínpadán. A fesztivál felütését a Florence + the Machine adja meg, majd az azt követő napokon az Imagine DragonsDavid Guetta, a Mumford&Sons érkeznek az Óbudai-szigetre. 

Sziget 2023 Unsp 2
Újra erős line-uppal örvendeztetnek meg minket a Sziget 2023 szervezői Kép forrása: Unsplash.com

Hétfőre két „főfellépő” is jut a fesztiválozóknak: Budapestre látogat Lorde, illetve a Sziget Nagyszínpadán harmadszorra fellépő Macklemore, de a Szigetet korunk egyik legnagyobb sztárja, Billie Eilish zárja majd augusztus 15-én. Ugyanakkor nemcsak a főfellépők miatt érdemes idén kilátogatni az Óbudai-szigetre, hiszen a Nagyszínpad előtt már délután 4-től befoglalhatjuk a helyünket, s olyan fellépők dallamaira táncolhatunk, mint Sam FenderYungbludgirl in red és Foals

Természetesen magyar fellépőkből sem lesz hiány, hiszen fellép a Balaton Soundon, EFOTT-on és a Campus Fesztiválon is óriási bulit csináló Halott Pénz, a Carson Coma és a Dzsúdló zenekar is. 

EDM, drum&bass és alter egy helyen

Persze, az elektronikus zene rajongói sem maradnak idén csemegék nélkül: az EDM epicentruma idén is a Samsung Party Aréna lesz, ahol naponta különböző, nagy partybrandek teszik majd le a névjegyüket. Az első nap a Q-Dance társaság adja meg a buli alaphangulatát, de először csatlakozik majd a Sziget fellépőihez az Awakenings holland csapat is: őket a keményvonalas technorajongók egészen biztosan ismerik. (A nevükhöz fűződik például a világ legnagyobb techno rendezvénye, az Awakenings Summer Festival.) 

Persze, a bevezetőben emlegetett „dárenbész”, azaz drum&Bass vonal sem maradhat ki a felhozatalból: a Rampage és a Next Level közös szervezésű buliján felcsendülnek majd a stílust imádók kedvenc dallamai. A Born Of Music Addiction (BOMA) partysorozat keretein belül fellép majd többek között Adam Beyer, Reinier Zonneveld, Diplo, és a Tale Of Us is, ezen kívül Brazíliából érkező előadókat is köszönthetünk majd a Party Arénában: velünk lesz MazAshibahMochakk és Vintage Culture is. 

Persze, a korábbiakhoz hasonlóan a TicketSwap Colosseum amfiteátrumokat idéző színpadán is dübörögnek majd az alternatív elektronikus zene dallamai. A Sziget 2023 fellépői között több mint hatvan zenészt köszönthetünk, velünk lesz a Herrensauna XXL négy DJ-t összefogó formációja, de együtt bulizhatunk az ausztrál gyökerű Mall GrabbalJeff Milsszel, valamint az egyik legismertebb német house és techno DJ-producerrel, Dixonnal is. 

A FreeDome presentred by Mastercard nagysátorban is sorjáznak a nevek: érkezik a német elektronikus zenei szupercsoport, a Moderat, a Nothing but Thieves nevű, angol rockbanda, a francia-német elektronikus zenei projekt, az M83, továbbá a punk vonal egyik legerősebb, kortárs előadója, Amyl And The Sniffers is. 

A Sziget 2023-ra jegyek a fesztivál honlapján kaphatók. 

Forrás: Sziget Fesztivál sajtó 
Borítókép forrása: Unsplash.com

/szelavi/napijo/sziget-2023-fesztival-program/