Barion Pixel Ma ingyenesen látogatható a Magyar Nemzeti Múzeum – forradalmi programajánló kicsiknek és nagyoknak – Coloré

Ma ingyenesen látogatható a Magyar Nemzeti Múzeum – forradalmi programajánló kicsiknek és nagyoknak

2023. 03. 15.

Még mindig nem elegen tudják, hogy nemzeti ünnepeinken ingyenesen látogathatóak a hazai múzeumok, most a Magyar Nemzeti Múzeum kínálatát néztük át.

Az elmúlt évekhez hasonlóan a Magyar Nemzeti Múzeum idén is sok szeretettel vár minden kedves látogatót március 15-én az 1848-49-es forradalom és szabadságharchoz kapcsolódó egész napos ünnepi eseménysorozatán. A családi, gyermek és felnőtt programok nemzeti ünnep lévén ingyenesen látogathatóak, kézműves foglalkozásoktól a forradalmi óriásjátékokon át kurátori tárlatvezetésekig minden korosztály talál kedvére való programot a múzeum kínálatában. Csupán arra kell odafigyelnünk, hogy néhányuk regisztrációhoz kötött.

Az új tematikus múzeumi túraútvonalakat követve kiállításaink eddig nem látott arca tárul fel a látogatók előtt, akik négy különböző útvonalon fedezhetik fel a Nemzeti Múzeum rejtett kincseit – családi útvonal, a magyar történelem legfontosabb eseményei, múzeumi TOP 10 műtárgy és nők a magyar történelemben témakörökben.

A Múzeumi Játéktér játékai között kicsik és nagyok is megtalálhatják a számukra izgalmas, új kihívásokat ígérő feladatokat. Saját fejlesztésű forradalmi szélforgó – óriás társasjáték, illetve óriás kirakó idézi majd meg a történelmi alakokat. Az óriás társasjáték a szabadságharc után emigrált magyar politikusok sorsát és életét mutatja be a játékosoknak, a Játéktéren pedig rövid időre bele csöppenünk a reformkor forgatagába, megtapasztaljuk a forradalom hangulatát, a politikai és katonai döntések súlyát és osztozhatunk a szabadságharc hőseinek sorsában is.

A Memóriajátékban a tárgyakon keresztül elevenedik meg nemzetünk történelme, a családi Múzeumi Kincskereső által megismerhetjük mit mesélnek múltunkról, történelmünkről a kővé vált szobrok és a festmények mozdulatlanná vált alakjai, a Múzeumi Színező Sarokban pedig a kisgyerekes családok kerülhetnek közelebb a Nemzeti Múzeum legszebb és leghíresebb műtárgyaihoz és a magyar történelem alakjaihoz az elragadóan szép színezők segítségével. A gyerekeket ezeken túl pedig egész nap kézműves foglalkozások, valamint marcipán kokárdakészítés várja a Geraldine (Auguszt) cukrászdában.

Aki nem családdal, hanem barátokkal érkezne, annak a kurátori tárlatvezetéseket (Forradalmi viseletek a 19. században; Magyar EXPO sikerek; A forradalom kertje – Múzeumkerti séta) ajánljuk a kiállításokról, valamint többféle épülettörténeti séta (A történelem színpadán, Mesélő falak stb) közül is választhat majd.

Részletes információkért a Magyar Nemzeti Múzeum honlapját keressétek!