Barion Pixel Elizabeth Olsen csalfa és gyilkos háziasszonyt kelt életre az HBO Max minisorozatában – Coloré

Elizabeth Olsen csalfa és gyilkos háziasszonyt kelt életre az HBO Max minisorozatában

2023. 05. 02.

A valós történeten alapuló Szerelem és halál című minisorozat első három része április 27-én debütált az HBO Max kínálatában, melyben a Marvel-filmekből ismerős Elizabeth Olsen játssza a főszerepet.

1978-ban járunk, Candy (Elizabeth Olsen) egy gondos texasi családanya, aki éli a háziasszonyok egyhangú életét, neveli gyermekeit, főz a férjére és mindene a metodista gyülekezet. Énekel a kórusban, legjobb barátnője pedig a helyi lelkész, akiről viszont kiderül, hogy válik a férjétől. Candy a válás hallatán úgy érzi, mintha kinyílt volna egy ajtó, hiszen ha a lelkész tehet ilyet, más is vetemedhet olyan dolgokra, amik Istennek talán kevésbé tetszenek. Így elhatározza, hogy viszonyt kezd a gyülekezetből ismerős, házas Allannel (Jesse Plemons), de kizárólag a szexuális életét felpezsdítendő, mert nem akarja tönkretenni egyikük családját sem.

elizabeth olsen szerelem és halál minisorozat
Forrás: HBO Max

Gondosan megtervez mindent – csakúgy, mint egész életét – , szabályrendszert állítanak fel, amiben első helyen az áll: ha valamelyikük érzemileg bevonódik, abbahagyják. De közben a sorozat előre-előreugrik, és amit a címből már sejtettünk, megerősítést nyer a képkockák által: valakinek a halálával végződik majd ez a történet. Az áldozat történetesen Allan felesége, Betty, akit baltával gyilkoltak meg, és a gyanú gyorsan Candy-re terelődik. Candy és Betty azonban barátok voltak, és főhősünk is tagadja, hogy bármi köze lenne a szörnyű esethez – a széria végére kiderül, igaza volt-e.

Olsen tökéletesen hozza Candy összetett karakterét, a színésznő a Variety-nek így nyilatkozott a szerepről:

Hálás vagyok ezért a produkcióért, mert jókor jött – miután két évig játszottam Wandát (Wandavision és Doctor Strange 2), aztán még egy évig kellett beszélnem róla. Szóval jó, hogy van valami másra összpontosítani.

A Szerelem és halál valós történeten alapszik, így aki spoilermentesen szeretné élvezni, ne keressen rá az erről szóló hírekre. Candy Montgomery sztoriját 2022-ben már feldolgozta egy másik streamingszolgáltató. A Hulu szintén sorozatot alkotott a tragédiából, az a produkció Candy: Halál Texasban címmel futott és a főszereplőket Jessica Biel, Timothy Simons, Melanie Lynskey és Pablo Schreiber alakították.

A hétrészes minisorozat első három része már itthon is elérhető az HBO Max kínálatában, a következő részekre pedig egy-egy hetet kell majd várniuk a nézőknek.

Borítókép forrása: HBO Max