Barion Pixel Luke Evanst az isten is Delta Force-osnak teremtette, de nemcsak miatta éri meg belekezdeni az Echo 3-ba – Coloré

Luke Evanst az isten is Delta Force-osnak teremtette, de nemcsak miatta éri meg belekezdeni az Echo 3-ba

2022. 12. 17.

Elsőre akár klisének is mondhatnánk az Echo 3 című sorozat tartalmát, ám a gondosan összeválogatott stáb és az Oscar-díjas rendező miatt érdemes átértékelnünk az első benyomásainkat.

Mit tennél, ha kiderülne: egy kolumbiai gerillacsoport elrabolta a szerelmedet, s lehet, hogy soha többé nem látod viszont? Ezzel a felütéssel indul az AppleTv+ új sorozata, az Echo 3, amely Amir Gutfreund When Heroes Fly című kötetének zseniális adaptációja. Legalábbis eddig nagyon úgy tűnik. 

Echo 3 – Őrült hajsza Dél-Amerikában, visszataszító politizálás északon

Karácsony közeledtével talán nem túl autentikus egy élet-halál hajszát ajánlani, pláne, ha a már megszokott klisé-felütéssel indul: Amber Chesborough (Jessica Ann Collins) egy világmegváltó tudós, aki a kolumbiai esőerdők mélyén keresi a függőség kulcsát. 

Természetesen épp csak egy hajszál választja el a nagy áttöréstől, amikor egy új, nagyrészt fiatalokból szerveződő mozgalom foglyul ejti. Azzal persze nem számolnak, hogy Amber bátyja, Bambi (Luke Evans) és friss férje, Prince (Michiel Huisman) az amerikai Delta Force-nál szolgálnak, így azonnal megkísérlik kiszabadítani Ambert. A dolgok azonban félresikerülnek, s mire a két férfi felocsúdik, a merénylők átcsempészik a foglyukat Venezuelába, ahová már nem ér el az Egyesült Államok mindent látó szeme.  

Luke Evans, Echo 3
Luke Evans, Jessica Ann Collins és Michiel Huisman az Echo 3 bemutatóján. Kép forrása: Northfoto

Azt gondolhatnánk, itt vége is a dalnak, de az akadémia-díjas Mark Boal története itt kezdődik igazán. Míg a férj szinte azonnal továbblép, s feláldozza a feleségét politikai ambíciói oltárán, addig Bambinak a legsötétebb démonaival kell szembenéznie Kolumbia egyik Isten háta mögötti településén.

Luke Evans, az Isten adta Delta Force-os

A stáblistát elnézve valószínűleg mindannyiunknak Luke Evans neve lehet a leginkább ismerős: a színészt olyan nagy sikerű produkciókban láthattuk eddig, mint A hobbit: Váratlan utazás, Smaug pusztasága és Az öt sereg csatája, de szerepelt a Halálos iramban hatodik, hetedik és nyolcadik részében, a Szépség és a szörnyeteg filmadaptációjában, s jövőre egy újabb mesében, a Pinokkióban láthatjuk viszont. 

Evans nem veszi félvállról a felkészülést: ahhoz, hogy megfelelően alakíthassa az elitosztagos Bambit, valódi „deltásokkal” dolgozott együtt, már ami a fizikumát illeti. 

„Delta Force-osokkal és haditengerészekkel edzettem a munka megkezdése előtt. Sok érdekes emberrel találkoztam, általuk valódi rálátást szereztem a karakterem mozgatórugóira, s a katonákra úgy általában: min mentek keresztül ahhoz, hogy olyan elitosztagosokká váljanak, mint amilyenek most” – nyilatkozta nemrég a színész. 

A szériának eddig nyolc része érhető el az AppleTv+-on, s akciósorozathoz képest meglehetősen kecsegtető kritikákkal rendelkezik: a Rotten Tomatoes oldalon 65%-ra, míg az imdb-n 6,6-ra értékelték az eddig megjelent epizódokat. 

A tízrészesre tervezett sorozat minden pénteken új epizódokkal érkezik az AppleTv+ oldalára.

Borítókép forrása: Northfoto
Források: ITTITT