Az Árnyék és csont 2. évada a sötétség és fény élet-halál harcának ígérkezik

2023. 03. 09.

Március 16-án érkezik a Netflix streaming-szolgáltató kínálatába Leigh Bardugo könyvének sorozatadaptációja, az Árnyék és csont második évada, amely ezúttal sem lesz híján a szerelmi szálakban, elképesztő vizuális effektekben, epikus kalandokban és sokkoló családi titkokban.

Alina Starkova (Jessie Mei Li) sorsa továbbra is a levegőben lóg az Árnyék és csont 2. évadában, ám – ahogy az első évad utolsó percei sugallták – az igazi izgalmak még csak most kezdődnek. 

Árnyék és csont – Az első évad dióhéjban 

Már két éve annak, hogy a straming-szolgáltató felületén debütált Leigh Bardugo orosz hangulatú fantasy-jének sorozatadaptációja, az Árnyék és csont (Shadow and bones). J.K. Rowlinghoz hasonlóan Bardugo is egy elképesztő képzeletbeli világot teremtett, amikor megalkotta Ravka országát: a birodalmat kettéválasztja a „zóna” nevezetű fekete árnyékfal, amelyben veszélyes teremtmények élnek. 

Árnyék és csont, 2. évad, Ben Barnes
Az Árnyék és csont 2. évadában is Ben Barnes alakítja majd a félelmetes az Éj urat. Kép forrása: Northfoto

Szerencse, hogy a keleti országrész vezetőjének, a cárnak rögtön két hadsereg áll rendelkezésére, hogy megküzdjön a sötétséggel és a nyugati néppel: a második hadsereg névre keresztelt csoport olyan különleges képességű emberekből áll, akiket csak grisákként emlegetnek a történetben. A gyógyítók, fabrikátorok, víz- és tűzszelídítők élén az Éj úr, Kirigan százados (Ben Barnes) áll, aki mindannyiuknál erősebb, s féken tartja a zónában rejtőzködő lényeket, ám a próféciák szerint a Napidéző (Jessie Mei Li) lesz az, aki visszaállítja a birodalmat az eredeti állapotába, s végleg elűzi a szörnyeket Ravka birodalmából. Noha az első évad kusza szerelmi szálakkal és a fény győzelmével ért véget, biztosak lehetünk abban, hogy a jó és rossz küzdelme nem ért még véget, sőt, még csak most kezdődik. 

Amit a folytatásról tudni lehet

A pletykák szerint Play Station játékokhoz hasonlóan folytatódik majd a történet: Alinának fel kell erősítenie az erejét, hogy kiállhasson volt szerelme ellen, így kontinenseken átívelő barangolásba kezd, hogy megtalálja azokat a mitikus lényeket, amelyek megsokszorozzák az erejét. 

„A legcsodásabb dolog a második évadban, hogy továbbfejleszthetjük azoknak a karaktereknek a történetét, akiket az első évad végén bizonytalan helyzetben hagytunk” – lelkendezett a folytatásról Eric Heisserer, a sorozat producere. 

Nemcsak a karakterek egyéni életútjai, hanem a történetszövés is átalakul a második évadban, – már ami a könyv és a sorozatadaptáció közti különbségeket jelenti. A második évadban ugyanis tudatosan eltértek az eredeti történetszáltól: a hírt maga Bardugo erősítette meg, aki aktívan részt vesz a forgatókönyvek megírásában.

Látni fogunk olyan karaktereket, akik a könyvekben soha nem találkoztak, a sorozat folytatásában viszont interakcióba lépnek egymással. Szerintem ez a legérdekesebb a folytatásban

– tette hozzá az író. 

Az imdb-n eddig 7,6-ra értékelt sorozat második évada március 16-tól látható a Netflix streaming-szolgáltató felületén, s bízunk benne, hogy ugyanannyira le akarjuk majd darálni elejétől a végéig, mint az első etapot. 

Borítókép forrása: Netflix
Források: ITT és ITT