Barion Pixel Poirot ellenfele ezúttal a túlvilágról érkezik – itt van a Szeánsz Velencében első előzetese – Coloré

Poirot ellenfele ezúttal a túlvilágról érkezik – itt van a Szeánsz Velencében első előzetese

2023. 07. 20.

Hercule Poirot visszatér nyugdíjazásából, hogy kísértetekkel és túlvilági árnyakkal küzdjön.

Kenneth Branagh harmadszor is Agatha Christie híres detektívje, Hercule Poirot bőrébe bújik. A skót színész-rendező 2017-ben a Gyilkosság az Orient Expresszen című alkotás feldolgozásával kezdte, majd jött tavaly a kevésbé jól sikerült Halál a Níluson, most pedig megérkezett a Szeánsz Velencében című alkotás előzetese, amit idén szeptember közepétől nézhetünk majd a mozikban.

Bár mindkét korábbi filmet vegyes kritikával fogadta a közönség, mindkettő milliós bevételt hozott a konyhára, és a kritikusok általában elismerően nyilatkoztak róluk, ehhez valószínűleg hozzájárult a képi világ és a sztárokkal teletömött stáb is. A harmadik mozi Christie Halloween és halál című 1969-es regényén alapszik, és ismét Branagh lesz a rendező valamint a főszereplő is.

Kenneth Branagh mint Poirot a film forgatásán idén januárban Velencében.
Kenneth Branagh mint Poirot a film forgatásán idén januárban Velencében. Forrás: Stefano Mazzola / Getty Images

A Szeánsz Velencében a második világháború után játszódik, Olaszországban, ahol Hercule Poirot nyugdíjas éveit tölti Velencében. Meghívják egy szeánszra, és vonakodva bár, de részt vesz rajta. Amikor azonban egy vendéget meggyilkolnak a kísértetjárta palotában, Poirotnak újra munkába kell állítania nyomozói képességeit, hogy titkok és szellemek nyomába eredjen. A horrorra hajazó előzetest itt nézhetitek meg:

Most sem lesz hiány ismert színészekből, a stábban Branagh mellett helyett kapott Tina Fey, Jaime Dornan, Jude Hill, Kelly Reilly, az Oscar-díjas Michelle Yeoh, Emma Laird, Kyle Allen, Camille Cottin, Ali Khan és Riccardo Scarmarcio is.

A forgatókönyvet Michael Green írta, a producerek sorában ott van Judy Hoffman, Mark Gordon, Simon Kinberg, Ridley Scott és James Prichard is.

Borítókép forrása: IMDB