Barion Pixel Érkezik az Abigail című brutális horrorfilm – sokak szerint új korszak köszönt be a műfajon belül – Coloré

Érkezik az Abigail című brutális horrorfilm – sokak szerint új korszak köszönt be a műfajon belül

2024. 03. 10.

Minden korszaknak megvannak a maga horror klasszikusai, a vámpíros történetek pedig időről-időre visszatérnek, hogy még több rajongót nyerjenek meg. Az Abigail című horror a Z-generációt fogja…

Drakula volt az egyik legelső horror, amely vámpír történetet mesélt el, és nem kevés feldolgozást is megélt. A kilencvenes években az Interjú a vámpírral hódította meg a műfaj kedvelőit, majd új korszakot nyitott a Penge és az Underworld.

Április 19-én pedig talán ismét egy új korszak jöhet el az Abigail című filmmel, amely a kritikusok szerint a legújabb nemzedékeknek kedvez, de természetesen a többi korosztály is élvezni fogja. A film először kizárólagosan a mozikba érkezik, és csak, ha itt kiköltekezték magukat a rajongók, kerülhet fel streaming platformra.

Az Abigail trailere már önmagában is hívogató. A történet szerint ugyanis elrabolnak otthonából egy tíz év körüli kislányt, aki egy nagyon decens család sarja. Láncra kötik egy illusztris kastélyban, majd megérkezik egy tucatnyi idegen, akik 50 millió dollárt akarnak követelni a lány apjától. A dolog csúnya fordulatot vesz, mert Abigail nem az, akinek hiszik, a prédából vadász lesz. A cuki kis balerina vérszomjas ragadozóként fordítja meg a játékszabályokat. Szóval az is elképzelhető, hogy mindezt ő rendezte meg, hogy egy kiadós vacsorája legyen?

Abigail
Forrás: imdb

A filmet a Sikoly VI. rendezője alkotta, aki nem félt jó véresre venni a figurát, ráadásul a humor is nagyon erős a filmben, tele utalásokkal a korábbi vámpíros sorozatokra és filmekre. A szereplőgárda pedig megint csak zseniális, a tragikusan elhunyt Angus Cloud, Kathryn Newton, a Sikolyból kiesett Melissa Barrera, Giancarlo Esposito, Abigail szerepében pedig a tehetséges Alisha Weir domborít.

Az Abigail a Drakula lánya történet modernkori adaptációja, a készítők és társalkotók pedig a Sikoly filmek mellett olyan horrorokat jegyeznek, mint az Aki bújt, a 2019-es A gyermek (The Hole in the Ground), A pápa ördögűzője vagy a VHS.

Forrás: Collider
Borítókép forrása: imdb