Barion Pixel Még egy tündérmese kapott horror adaptációt: Hamupipőke is megmártja a kést 2024-ben – Coloré

Még egy tündérmese kapott horror adaptációt: Hamupipőke is megmártja a kést 2024-ben

2024. 02. 19.

A Micimackó, a Bambi, a Pinokkió és Miki egér mellett Hamupipőke is megkapja a maga rémálomba illő történetét.

Kezdjük azt érezni, hogy jön a ló másik oldalára való átesés, mert, ami először poén volt, az most már bevett szokás. Ahogy felszabadul egy klasszikus mese jogvédett formája, valaki máris gyárt belőle egy Zs-, de minimum B-kategóriás horrorfilmet. A Micimackó: Vér és máz volt az első nagy arcul csapása a gyerekmeséknek, és habár ez brutálisan elmebeteg módon jól volt elkészítve, nem biztos, hogy minden kedves karakterünket szeretnénk így látni. Pedig tudható, hogy a Bambi, a Pinokkió és a Miki egér is megmerül a pokolban és egy gyomorforgató történetben tér vissza közénk.

Most pedig itt a Hamupipőke bosszúja, aminek a trailere is látható már, és elmesélt azt a sztorit, hogy a szőke mostohalány miként válik véreskezű gyilkológéppé egy maszk hatására, miután nem úgy alakul a sorsa, ahogy a Disney-mesében. A Sobini Filmsnél megalkotott Cinderella’s Revenge főszereplője Lauren Staerck, a másik pedig a 2000-es évek modell ikonja, Natasha Henstridge. Ő alakítja a tündérkeresztanyát, aki motiválja Hamupipőkét abban, hogy bosszút álljon, ehhez pedig egy démoni eszközt mellékel.

Hamupipőke
Forrás: imdb

Érdekesség, hogy a Hamupipőke történet sokkal idősebb a Disney adaptációnál, a mese fellelhető az ókori Hellászban, illetve van egy ősi kínai változata is, Je Hszien főszereplésével. És ezek a mesék jóval zavarba ejtőbbek és furábbak, mint a Grimm-testvérek vagy a Disney verzió. Sajnos az új horror nem ezekből merít, hanem simán az amerikai változatot forgatja ki.

Április végétől lesz elérhető a Cinderella’s Revenge.

Forrás: imdb
Borítókép forrása: