Barion Pixel Mennyire ismered a Stranger Things sorozatot? – teszteld magad a kvízünkkel – Coloré

Mennyire ismered a Stranger Things sorozatot? – teszteld magad a kvízünkkel

2024. 01. 27.

Melyik dal híresült el a Stranger Things sorozat miatt? Hogy hívják a szörnyeket? Melyik az a karakter, amelyik egy évadot sem úszott eddig meg verés nélkül? Tudod a válaszokat? Teszteld magad a kvízünkkel!

A Stranger Things a Netflix egyik legsikeresebb sorozata. Az első évad 2016-ban debütált, jelenleg pedig az ötödik évad epizódjait forgatják.

A Stranger Thingset a Duffer Brothers jegyzi, főbb szerepekben Winona Ryder, David Harbour, Finn Wolfhard, Millie Bobby Brown, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Noah Schnapp és Joe Keery láthatók. A második évadban csatlakozott a csapathoz Sadie Sink, Dacre Montgomery és Sean Astin. A harmadik évadban pedig Maya Hawke, valamint Priah Ferguson is nagyobb szerepet kapott. A negyedik évadban pedig sokak nagy kedvence lépett színre, Joseph Quinn Eddie Munsonként.

A sorozat helyszíne egy fiktív amerikai kisváros, az indianai Hawkins. Az első évad 1983. novemberében kezdődik, amikor a város nyugalmát a 12 éves Will Byers eltűnése zavarja meg, amit további megmagyarázhatatlan események követnek. A fiú megtalálására a barátai (Mike, Dustin, Lucas), a családja, valamint a helyi rendőrfőnök is kísérletet tesznek. Eközben megmagyarázhatatlan természetfeletti dolgok történnek, és felbukkan egy kislány (Eleven) is, aki pszichokinetikus képességekkel rendelkezik. A Stranger Things 2 címet viselő második évad egy évvel később 1984. októberében játszódik. Bár a városban látszólag helyreállt a nyugalom, valójában a szereplőknek újból szembe kell nézniük a természetfeletti erőkkel. A Stranger Things harmadik évada 1985. júliusában folytatódik és a karakterek felcseperedésére összpontosít, miközben ismét fenyegetéssel kerülnek szembe.

A negyedik évad két adagban került fel a Netflixre. 1986. márciusában járunk, az egyik cselekményszál Hawkinsban játszódik, ahol rejtélyes tinédzsergyilkosságok sorozata kísérti a várost. Eddie Munsont, a Pokoltűz Klub, a Hawkins középiskola Dungeons & Dragons csoportjának vezetőjét vádolják a kegyetlen emberölésekkel. A másik cselekményszálon Mike Wheeler meglátogatja Elevent, Willt és Jonathan Byers-t az új otthonukban, Kaliforniában. A Hawkinsban történtek miatt Eleven Dr. Sam Owensszel egy titkos nevadai létesítménybe megy, hogy visszanyerje az erejét, és megmentse a barátai életét. A harmadik cselekményszál pedig Joyce Byers és Murray Bauman útját követi, akik Oroszországba utaznak, miután megtudják, hogy Jim Hopper talán még életben van.

Az ötödik évadot jelenleg is forgatják, a premierről még nincs hír, de Duffer Brothers az új epizódokkal le akarja zárni a cselekményt.

Ha tetszett a kvízünk, teszteld, mennyit tudsz a kutyafajtákról, a Star Warsról, vagy éppen a versekről.

Forrás: Wikipédia, Netflix

Képek forrás: Netflix / Stranger Things