Barion Pixel KVÍZ: 30 éves az Aladdin – te mennyit tudsz róla? – Coloré

KVÍZ: 30 éves az Aladdin – te mennyit tudsz róla?

2022. 11. 24.

Harminc évvel ezelőtt, 1992 novemberében mutatták be az amerikai mozik a 31. Disney-filmet, amely az Aladdin nevet viselte. Hazánkba több mint egy évvel később jutott el, mégis közönségkedvenc azóta is – te mennyit tudsz róla?

Az Ezeregyéjszaka meséiben szereplő Alá ad-Dín és a bűvös lámpa című mese alapján készült el Aladdin rajzfilmje, melynek helyszíne a kitalált Agrabah városa, amit egyébként a rajzolók Rijádról mintáztak.

A történetet mindenki ismeri: a szegény, ám jószívű utcagyerek Aladdin majmával, Abuval tengeti mindennapjait Agrabah utcáin, mígnem egy nap bele nem ütközik egy szépséges lányba, Jázminba. Jázmin történetesen hercegnő, méghozzá a Szultán lánya, de épp álruhában bujkál a városban. A fiatalok egymásba szeretnek, de persze sok akadály gördül boldogságuk elé. A fiú pedig hogy, hogy nem, rátalál egy csodatévő lámpásra, amelyben egy dzsinn lakozik, aki három kívánságát teljesíti annak, aki megdörzsölte a lámpát, ezáltal felébresztve őt. A mesében rengeteg emlékezetes dal hangzott el, és ha te is Disney-rajongó vagy, töltsd ki kvízünket!

Képek forrása: Northfoto