Barion Pixel Kívülről fújod a Disney betétdalokat és a kisujjadban vannak a meserészletek? – Teszteld a tudásod mese kvízünkkel! – Coloré

Kívülről fújod a Disney betétdalokat és a kisujjadban vannak a meserészletek? – Teszteld a tudásod mese kvízünkkel!

2022. 11. 05.

Disney meséken nőttél fel, és azt gondolod magadról, hogy kívülről fújod Csipkerózsika, Pocahontas és az Oroszlánkirály történeteit? Tíz kérdésből álló kvízünkkel most tesztelheted a tudásodat!

Valószínűleg nem túlzás azt állítani, hogy lassacskán több generáció is Disney meséken nőtt fel: Csipkerózsika, Hamupipőke és Pocahontas erőteljes befolyással volt és van az életünkre. Minden bizonnyal ebben rejlik Walt Disney utánozhatatlan varázsa, aki – nem titok – 1923-ban, testvérével, Roy-jal karöltve nyitotta meg a Disney Brothers Cartoon Studiót Hollywoodban, s ezzel megkezdték a régi történetek (főleg Andersen és a Grimm-fivérek által lejegyzett mesék) modernizálását. 

Ugyan az eredeti történetszövés erőteljes átalakuláson ment át az utóbbi időben (gondoljunk csak arra, míg kezdetben a hercegnők általában passzív szerepet játszottak a róluk szóló mesékben, addig a 90-es évek végére megérkezett az első olyan karakter, mint például Mulan, aki kezébe vette a saját sorsát, nem is beszélve a konok Aranyhajról és Meridáról), a karakterek és történetük lényege nagyjából ugyanaz maradt: a jó győzedelmeskedik a gonosz felett, a tisztességes felek elnyerik méltó jutalmukat, a szerelem és szeretet pedig bármit képesek felülírni. 

Disney mese kvízünkben olyan kérdésekkel találkozhatsz, amelyek a legismertebb történetek egy-egy kulcsmomentumára, szövegére, esetleg karakterére kérdeznek rá. Pipáld be a helyesnek gondolt válasz melletti négyzetet, majd az „Ellenőrzöm” gombra kattintva tudd meg, jól vagy rosszul feleltél-e! Induljon a játék!  

Ha tetszett a kvíz, és tovább bővítenéd a tudásod a Disney univerzummal kapcsolatban, olvass tovább arról, vajon hogyan jelenítik meg a kisebbségeket és a különböző népcsoportok képviselőit ezekben a történetekben.

Borítókép forrása: Shutterstock/PuzzlePix
Képek forrása: Shutterstock/PuzzlePix, Northfoto