Barion Pixel Itt az összes mozielőzetes, amit a Super Bowl félidejében láthattak a nézők – Coloré

Itt az összes mozielőzetes, amit a Super Bowl félidejében láthattak a nézők

2022. 02. 14.

Az amerikai foci-döntő, vagyis a Super Bowl szünetében lejátszott reklámok között nemcsak termékhirdetések voltak, hanem jócskán akadtak film- és sorozatelőzetesek is.

Az USA egyik legnépszerűbb sportja az amerikai foci, döntőjére, a Super Bowlra minden évben milliók kíváncsiak élőben és a tévéképernyőkön keresztül is – a játékot övező hatalmas népszerűség miatt a meccs két félideje között lejátszott reklámok mindig is kiemelt jelentőséggel bírtak a piacon, jóval az internet megjelenése előtt szinte ez volt az egyetlen lehetőség, hogy egy tartalom virális legyen. Nem véletlen hát, hogy ekkor mutatnak be sorozat- és filmelőzeteseket, és persze más szolgáltatásokat kínáló cégek is előrukkolnak ilyenkor valamilyen frappáns promóval, sokszor például sztárvendégeket csempésznek a képkockák közé. A 2021-es Super Bowl-on majdnem 92 millió ember nézte, hogy a Tampa Bay Buccaneers legyőzte a Kansas City Chiefset, akkor egy félperces hirdetés 5 és félmillió dollárba került, és ez most sem lehetett olcsóbb. De milyen filmes reklámokat látott idén az, aki figyelemmel követte a meccset?

Megérkezett a Doctor Strange az Őrület Multiverzumában végső előzetese, a Marvel ismét látványos videót állított össze következő nagy dobásukról, a rajongók pedig azon tanakodnak, hogy vajon igazak-e a pletykák, miszerint a stúdió megválik egy eddigi főszereplőtől a filmben – de vajon ki lesz az? Sokan Wanda Maximoffra tippelnek, de ezt még senki sem erősítette meg. Emellett pedig egy ismerős, egyelőre arctalan hang is feltűnt a trailerben („Who should tell him the truth?”), amiről azt tippelik, hogy bizony Patrick Stewarté, aki az X-Men filmek egyik főszereplője, és a Marvel Filmstúdió így akarja bevezetni univerzumába a mutánsokat.

A filmek terén a Netflix sem maradhatott le a többiek mögött, a streaming szolgáltató február elején látványos összeállítással promózta idei produkcióit, most egy ehhez hasonló, rövidített szpotot láthattak a nézők, hogy egy percre se felejtsék el, hová kattintsanak, ha tévét néznének 2022-ben. Ebben kiemelték az Adam Projectet, amiben Ryan Reynolds játssza majd a főszerepet.

A Jurassic World-trilógia befejező részéhez, a Világuralomhoz (Dominion) tartozó előzetest is láthatta, aki a meccs félidejében odakapcsolt, a videó pedig megmelengette rajongók tömegeinek szívét, ugyanis feltűnt benne az eredeti Jurassic Park imádott hármasa – Sam Neil, Laura Dern és Jeff Goldbum is. „Az élet utat tör” majd hatodjára is idén nyáron a mozikban.

Ha még nem lenne elég szuperhősökből: a DC stúdió már megjelentette az idei évre vonatkozó trailerét a héten, de biztos, ami biztos, a meccs szünetében is lejátszották a Batman (Robert Pattinson), Black Adam (Dwayne Johnson), a Flash (Ezra Miller), Aquaman (Jason Momoa) főszereplésével készült filmekből összeállított kedvcsinálót.

Még sosem gondolkoztál el azon, mi lehet odakint?” – idén végre A Gyűrűk Ura-rajongótábora is újra boldog lesz, ugyanis érkezik A hatalom gyűrűi alcímet viselő sorozat, mely a Tolkien által megírt történetek ideje előtt évezredekkel játszódik, és a Prime Video streamingfelület hozza el szeptember elején. Az alkotók mindjárt öt évadra írtak alá a Prime-mal, úgyhogy remélhetőleg tényleg siker lesz a széria, melyben Galadriel és Elrond is szerepet kap.

2020-ban jelent meg a mozikban a videójátékból filmre vitt Sonic, a sündisznó, amelynek bemutatója azért késett, mert az előzetesekben látott figura arca olyan rosszul nézett ki, hogy nézői nyomásra a stúdió újraanimálta az összes képkockát, amiben szerepelt. Nos, ennek a filmnek a folytatása is érkezik idén áprilisban.

super bowl
Forrás: Northfoto

De nemcsak móka és kacagás vár a mozinézőkre 2022-ben, érkezik ugyanis Jordan Peele (Tűnj el!, Mi) újabb horrorja, a neowestern Nope. Ebben a filmben egy idegen világból érkező erő kísérti a Kalifornia egyik elszigetelt ranchén élőket, a főbb szerepekben pedig Keke Palmer, Daniel Kaluuya és Steven Yeun látható majd.

Mindössze fél percben emlékeztetettek minket arra is, hogy Jake Gyllenhaal, Yahya Abdul-Mateen II és Eiza Gonzalez főszereplésével, Michael Bay rendezésében nézhetünk majd egy akciódrámát is, amely a Rohammentő (Ambulance) címet viseli és amelyben két barát, akik kétségbeesésükben bankrablással akarnak pénzt szerezni, menekülés közben elköt egy mentőautót, ami persze nem épp üres. Jön még idén Sandra Bullock, Channing Tatum és Daniel Radcliffe is a The Lost City című akcióvígjátékkal, és lejátszottak egy vadiúj kedvcsinálót a Marvel új sorozatához, a Moon Knighthoz is.

Forrás: The Wrap