Barion Pixel Oscar Isaac nem tud aludni – itt a Moon Knight első előzetese – Coloré

Oscar Isaac nem tud aludni – itt a Moon Knight első előzetese

2022. 01. 18.

Március 30-án érkezik a Disney+ streamingszolgáltató felületére az év első Marvel-sorozata, a Moon Knight.

Steven Grant (Isaac) egy ajándékbolti eladó, az a fajta ember, akin mindenki átgázol. Helyzetén nem segít, hogy alvászavarral küzd, nem tudja megkülönböztetni álmait a valóságtól – mint később kiderül, ezek az álmok emlékbetörések egy másik életből. Pontosabban egy másik ember életéből, ugyanis a testen, amiben él, egy Marc Spector nevű harcedzett zsoldossal osztozik, aki kíméletlen gyilkos.

A Marvel képregényekből a képernyőre vitt Moon Knightban a Dűne sztárja mellett megjelenik Ethan Hawke és May Calamawy is. Hawke az előzetes képkockái szerint egyfajta szektavezért alakít majd, aki arra buzdítja Stevent, hogy fedezze fel a benne rejlő káoszt és sötétséget. A sztoriba egy szálon bekapcsolódik majd az egyiptomi mitológia is, és szerepe lesz Khonshunak, a holdistennek.

A stúdió a mostani sorozattal szokatlan lépést tett, hiszen eddigi szériái (WandaVízió, A Sólyom és a Tél katonája, Loki, Sólyomszem) mind ismerős, a filmekben már jócskán bemutatott karaktereket helyeztek a középpontban. A képregényekben 1975-ben bemutatott Moon Knight, mely magyarul valószínűleg a Holdlovag nevet kapja majd, eddig még egyszer sem tűnt fel a Marvel filmes univerzumában.

Ha másért nem is, a helyszínekért mindenképp érdemes lesz belenézni a március 30-án induló sorozatba, hiszen nálunk is forgattak jó pár jelenetet, többek között a Szépművészeti Múzeumban és Szentendrén is. Van, aki össze is futott velük a Margiszigeten tavaly tavasszal.

Borítókép forrása: Youtube