Barion Pixel Sophie Turner és Joe Jonas 5,2 milliárd forintnak megfelelő összegért adhatta el Miami otthonát – Coloré

Sophie Turner és Joe Jonas 5,2 milliárd forintnak megfelelő összegért adhatta el Miami otthonát

2023. 07. 06.

Ugyan a pár eredetileg 5,7 milliárd forintnak megfelelő összeget (17 millió dollár) kért volna Miami otthonáért, az végül 5,2 milliárdért kelt el június közepén. Ugyan egyelőre nem tudni, hova költöznek ezután, beszédes, hogy egy egyével korábbi interjúban Turner arról beszélt, legszívesebben Angliában telepedne le.

Mindössze hét hónapot töltött a piacon a Trónok harca sztárja, Sophie Turner és férje, az énekes Joe Jonas otthona, amely végül félmilliárd forintnyi (1,5 millió dollár) árcsökkentés után kelt. A pár eredetileg 2021 szeptemberében vásárolta meg a vízparti rezidenciát Miamiban: akkor 11 millió dollárt (3,7 milliárd forint) fizettek érte. A több mint kilencszáz négyzetméteres otthon azonban addig senkit nem érdekelt, amíg a házaspár lejjebb nem vitte az árát áprilisban, – adta hírül az ingatlantranzakciókkal foglalkozó Realtor.com.

Mégis mi kerül egy házon ennyibe?

Jogosan merülhet fel a kérdés, vajon mi kerül egy házon ennyibe, ám tény, hogy a házaspár nem véletlenül kérte meg otthonuk árát: a megvásárlás után alapos renoválásnak vetettek alá az eredetileg 1980-ban épült házat. A színésznő és énekes kedvese Sarah Ivory-t kérte fel a renoválásra, amelynek sarkalatos pontja volt az átrium teljes átalakítása, valamint a trópusi hangulat kiépítése. (Utóbbit gazdag növényvilággal érték el.)

Sophie Turner, Joe Jonas
Sophie Turner és Joe Jonas családja tavaly bővült négy főre. Kép forrása: Gotham/Getty Images

A ház kifejezés helyett talán érdemesebb lenne kastélyt használni, mivel az összesen hat hálószobával, és 8,5 fürdőszobával rendelkezik. A rendelkezésre álló információk szerint az ingatlant úgy tervezték, hogy Frank Lloyd Wright legendás alkotásaira emlékeztessen, így e témának megfelelően kőből készült falakkal s nagyjából harminc méteres belmagassággal érdemes számolni a beltérben. Ezeket egy stílusos fapadló, s egy lebegő lépcsősor egészíti ki: utóbbi trópusi növények között vezet fel az emeletre. 

Az elegáns nappaliban egy kétszintes kő kandalló adja meg az esték melegét, amely kialakítása miatt bepillantást enged a szomszédos billiárd terembe is. A nappaliból a privát hátsó udvarra is pazar kilátás nyílik: utóbbi medencével és pezsgőfürdővel várja a pihenni vágyókat, de egy gyerekmedence a kisebbek időtöltését is biztosítja. 

Nem érdemes figyelmen kívül hagyni a konyhát sem: a fehér színekben virító helyiség csúcskategóriás, rozsdamentes acél készülékekkel szekrényekkel rendelkezik, a hatalmas kő-konyhasziget mellett elhelyezett bárszékek pedig biztosítják, hogy a séf soha ne legyen egyedül a konyhában. 

luxusfelszerelések közé sorolható még a klímával ellátott borospince, az edzőterem, valamint a legmodernebb gyógyfürdő is: utóbbi szaunával és gőzfürdővel is fel van szerelve. Ha a ház lakói szívesen rendeznek összejöveteleket a barátaiknak, nem kell aggódniuk a közlekedés miatt: a bel- és kültéri kiszolgáláshoz külön személyzeti bejárat biztosítja a munkaerő szabad áramlását, de az ingatlanhoz egy privát kikötő is tartozik, amelyből közvetlenül elérhető az öböl és az óceán, így azok sem járnak rosszul, akik hajóval érkeznének az összejövetelre. 

Sophie Turner és Joe Jonas: az otthontalan álompár

Sophie Turner és Joe Jonas 2016 novembere óta alkotnak egy párt, először 2017 januárjában vállalták fel kapcsolatukat, majd Jonas ugyanebben az évben, októberben el is jegyezte szíve választottját. Esküvőjüket 2019 májusában tartották meg ad hoc módon Las Vegasban, majd egy hónappal később hivatalosan is összekötötték az életüket Párizsban. Turner 2020 júliusában adott életet első gyermeküknek, akit Willának neveztek el. 

A pár 2021 szeptemberében adta el Los Angeles-i otthonát és költöztek Miamiba, ám Turner már akkor kifejezésre juttatta: bízik benne, hogy végül Angliában telepednek le. „Szerencsések vagyunk, hogy Miamiban élhetünk, de a mentális egészségem érdekében a barátaim és a családom közelében van a helyem. Egyúttal szeretném, ha a lányom is részesülne abban az oktatásban, amelyhez nekem is szerencsém volt. Ideális esetben Anglia lenne a végső úticélunk, de Joe-t még sokat kell győzködnöm!”  

Hogy az azóta négy főre bővült család azért adott-e túl Miami rezidenciáján, mert Turnernek végre sikerült meggyőznie Jonast a költözésről, egyelőre nem tudni, mindenesetre kíváncsian várjuk, mit hoz számukra a jövő! 

Források: ArchitecturalDigest.comElle.comRealtor.com
Borítókép forrása: Lionel Hahn/Getty Images

/otthon/lakberendezes/sophie-turner-joe-jonas-otthona/